Στους δήμους το "μπαλάκι" για τηλεοπτικό σήμα στις "λευκές" περιοχές

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 25/05/2022 - 14:54
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με τους πολίτες αρκετών περιοχών της Χίου, ανάμεσά τους οι κάτοικοι Λαγκάδας και Συκιάδας, βορειοχώρων αλλά και νοτιοχώρων (π.χ. στο Πυργί) να έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, εκτός των κρατικών καναλιών, στην μετά Digea εποχή, κάτι φαίνεται να κινείται το τελευταίο διάστημα, από πλευράς του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τους δήμους, για την αποκατάσταση των προβλημάτων, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κυρίως εξασφαλισμένες πιστώσεις για την ανάπτυξη του δικτύου αναμεταδοτών που θα χρειαστούν.

Το θέμα έθιξε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Λαγκάδας, Μάρκος Κούνουπας, σημειώνοντας ότι 1,5 μήνα τώρα στην περιοχή τους, οι αναμεταδότες που είχαν τοποθετηθεί με χρήματα των κατοίκων, δεν λειτουργούν και περιορίζονται μόνο στα κρατικά κανάλια.

Κατά τον ίδιο το κράτος δεν φρόντισε, στα πλαίσια της συμφωνίας που έκανε με την Digea, να καλύψει το σύνολο των αναγκών, με αποτέλεσμα οι πολίτες στα χωριά τους να πληρώνουν επιπλέον για να βλέπουν τελικά  συνδρομητική τηλεόραση. Κατά τον ίδιο με τις τελευταίες κινήσεις του το υπουργείο πετάει το "μπαλάκι" στους δήμους, προκειμένου να καλύψουν τις «λευκές» περιοχές.

Στις ενέργειες που γίνονται από το δήμο Χίου, για την εγκατάσταση αναμεταδοτών, αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου, Γιάννης Δεληγιάννης.

Σε πρώτη φάση οι ενέργειες αφορούν – σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης- τη νομιμοποίηση υφιστάμενων αναμεταδοτών, που στην περίπτωση της Χίου είναι εκείνοι των Καρδαμύλων και της Λαγκάδας, με το δήμο να έχει ξεκινήσει -όπως είπε- τις διαδικασίες για την αδειοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.  Στην πρότασή του το τμήμα, όσον αφορά κάλυψη νέων σημείων, περιλαμβάνει τις περιοχές: Βολισσός, Κουρούνια, Νέα Ποταμιά, Λατόμι και Πυργί.

Το πότε θα γίνουν αυτά πράξη παραμένει άγνωστο.

Σχετικά Άρθρα