Συγκέντρωση αγαθών για τους πυρόπληκτους από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 09/08/2021 - 19:47

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου εκφράζει τη συμπαράστασή στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Σε δελτίο τύπου του αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων που συνεχώς μειώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα Δασαρχεία για έργα αντιπυρικής προστασίας, ενώ το προσωπικό και τα μέσα δεν επαρκούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 17,7 εκατομμύρια που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της Ελλάδας πιστώθηκε μόνο 1,7, δηλαδή το 10% μόνο.

Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών βιώνει αυτή τη στιγμή το φυσικό περιβάλλον που καταστράφηκε ολοσχερώς με ό,τι συνέπειες έχει αυτό αλλά και οι κάτοικοι που είδαν το βιος του και τους κόπους μιας ζωής να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Ο σύλλογός μας θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών καλεί όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν από αύριο Τρίτη 10/08 ως Παρασκευή 13/08, 10:00 με 12:00 το πρωί συλλέγοντας:

• Τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, κοσνέρβες κλπ).

• Είδη προσωπικής υγιεινής για ενήλικες, παιδιά και βρέφη (σαπούνια, πάνες, μωρομάντηλα, χαρτικά).

• Σχολικά είδη για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

• Ξηρά τροφή για ζώα.

Ταυτόχρονα καλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνδράμουν με την παρουσία τους στο σύλλογο για την καταγραφή και την ταξινόμηση των πραγμάτων.

Επίσης, απαραίτητο είναι να διευκολυνθούν, με ευθύνη των διευθύνσεων εκπαίδευσης, όσοι συνάδελφοι αναπληρωτές ή νεοδιόριστοι είναι από πυρόπληκτες περιοχές, σε σχέση με την κατάθεση των εγγράφων τους, την ανάληψη υπηρεσίας ή την παρουσία τους στα σχολεία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι!

Να πραγματοποιηθεί άμεσα καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

Να μην εμπορευματοποιηθεί η καμένη γη».

 

syllogi_eidon_protis_anagkis_gia_toy_pyropliktoys_apo_ton_syllogo_daskalon_nipiagogon_hioy

Σχετικά Άρθρα