Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Συνεχίζονται οι συλλήψεις οδηγών που δεν έχουν άδεια

Σε Λέσβο και Χίο
Τρί, 25/06/2019 - 15:41

Συνελήφθησαν χθες στη Λέσβο και τη Χίο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου, του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου και του Τμήματος Τροχαίας Χίου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων:

 

  • Χθες (24-06-2019) στη Μυτιλήνη, 18χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθόσον του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από αστυνομική Αρχή για έτερη παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).
  • Χθες (24-06-2019) στην Αγιάσο της Λέσβου, 30χρονος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Χθες (24-06-2019) σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λέσβο, 54χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, βρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ και στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθόσον του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από αστυνομική Αρχή για έτερη παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).
  • Χθες (24-06-2019) στη Χίο, 18χρονος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Από τις επιληφθείσες Αστυνομικές Αρχές, διενεργείται προανάκριση.

Σχετικά Άρθρα

Ομιλία του Υποστράτηγου ε.α. Παναγιώτη Κιμουρτζή.
Δευ, 18/11/2019 - 06:45

Στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων, για τη Μάχη του Αίπους της απελευθέρωσης της Χίου το 1912, που πραγματοποίησε στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2019 ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, στις 6μ.μ. την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου, στην Πνευματική Εστία του ΦΟΒ, ο πρώην Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Κιμουρτζής μίλησε με θέμα '' Η μυριοπόθητος ελευθερία. Μια αναδρομή στα κυριότερα πρόσωπα και γεγονότα της Απελευθέρωσης της Χίου το 1912''.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολύς κόσμος που γέμισε την αίθουσα και έδωσαν το παρόν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ο Ταξίαρχος, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Χίου και η Κεντρική Λιμενάρχης, Στρατηγοί ε.α. και Αξιωματικοί του Στρατού, οι Αντιδήμαρχοι Χίου και Κοινότητας Βροντάδου, Πρόεδροι Πολιτιστικών Σωματείων και εκπρόσωποι Συλλόγων, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Διευθυντές Σχολείων και οι πρώην Αντιδήμαρχοι Ομηρούπολης. Παράλληλα με την ομιλία, η Χορωδία του Γυμνασίου Βροντάδου απέδωσε επίκαιρα τραγούδια.

 ''107 χρόνια μετά ο Βροντάδος θυμάται και τιμά τους ηρωϊκούς νεκρούς της Μάχης του Αίπους'' είπε στην αρχή του προλόγου της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος. Τιμούμε την πολύνεκρη αυτή μάχη που μαζί με τον Ελληνικό στόλο απελευθέρωσε τη Χίο από τους Τούρκους το 1912 με την αυτοθυσία των Πεζοναυτών του Δεμέστιχα και του Ρίτσου. ''Πρωταγωνιστής αυτών των τιμών, ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρρωγός στους τραυματίες, στη μνήμη των νεκρών και στους συγγενείς των νεκρών...με το απέριττο Μνημείο που κατασκεύασε στο Αίπος, τη Σεπτή Λάρνακα που φύλαξε τα οστά των Ηρώων και το καθιερωμένο επί 107 χρόνια Μνημόσυνο πάντα κατά την πρώτη Κυριακή μετά τη 15η Νοεμβρίου ετησίως. Αλλά κι ο λαός του Βροντάδου δεν έμεινε αμέτοχος...πλήθος οι ιστορίες μικρών ηρωϊσμών των κατοίκων του Βροντάδου και του νησιού που αψηφώντας κινδύνους στάθηκαν στο πλευρό των απελευθερωτών''.

Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος, πριν καλέσει στο βήμα τον Υποστράτηγο ε.α. Παναγιώτη Κιμουρτζή, που μίλησε εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης της Χίου και στο ρόλο που έπαιξαν στα γεγονότα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 1912. Ο Πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος πρόσθεσε ακόμα ότι το Σωματείο του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου συμβάλλει πάντα στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε εκδηλώσεις. Φέτος ο ΦΟΒ σε συνεργασία με τον Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου-Σάμου, όπως κάνει τα τελευταία 10 χρόνια, διοργάνωσε τον αγώνα δρόμου-ανάβασης του Αίπους ''Δρόμος Θυσίας Αίπους 2019'' και επίσης μια πεζοπορική εκδήλωση ''Μονοπάτι Θυσίας Αίπους-1912'', στα χνάρια των πρωταγωνιστών της μάχης του Αίπους το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου 1912. Τόνισε ακόμα ο Πολύδωρος Στείρος ότι στην απονομή των επαίνων για τον αγώνα δρόμου, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, επισημαίνει στα παιδιά και τους αθλητές, ότι σημασία δεν έχει ο πρώτος και ο δεύτερος, αλλά αξία έχει ο αγώνας ο καλός και η διαδρομή που έκαναν. Στο χαρτί του επαίνου είναι γραμμένη η φράση ''για να θυμάσαι ότι ανέβηκες κι εσύ τον ίδιο δρόμο που διήνησαν οι Στρατιώτες του 1912 και να νοιώσεις ακόμα πιο βαθιά στην ψυχή σου την Ιερότητα του Χώρου και την Ιστορική βαρύτητα της Μεγάλης Επετείου''. 

Οι φετινές Επετειακές Εκδηλώσεις του ΦΟΒ ολοκληρώθηκαν, με συμμετοχή στις τιμητικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου στη μνήμη των πεσόντων το πρω'ι' της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019...και το ίδιο απόγευμα στις 6μ.μ. με την κεντρική καταληκτική του εκδήλωση στην Πνευματική Εστία του ΦΟΒ με την πλούσια και κατατοπιστική σχετική ομιλία του Υποστράτηγου ε.α. Παναγιώτη Κιμουρτζή.

 Ο Υποστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Κιμουρτζής που τον γνωρίσαμε ως Διοικητή της Ταξιαρχίας Χίου και τον αγαπήσαμε, συνδέθηκε με τη Χίο και την αγαπά σαν δεύτερη πατρίδα του αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ''νύφη του Θερμαϊκού'' τη Θεσσαλονίκη, γι' αυτό και με μεγάλη προθυμία έσπευσε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος, να μιλήσει για την Μάχη του Αίπους που καθόρισε την απελευθέρωση του νησιού μας. Ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Κιμουρτζής έχει υπηρετήσει σε όλο τον Ελλαδικό χώρο από το Διδυμότειχο μέχρι την Κύπρο. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας και από τον φετινό Νοέμβριο Διοικητής ΠΣΕΑ Χίου. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια από το Στρατό και την Πολιτεία.

 Ο Υποστράτηγος αναφέρθηκε στο ιστορικό και τα γεγονότα αναδεικνύοντας τα χρήσιμα συμπεράσματα και τα διδάγματα που δίνουν σε όλους μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, οι  Ήρωες πρωταγωνιστές της Μάχης του Αίπους, ο αγώνας Στρατού και κατοίκων, οι σκληρές μάχες, οι δύσκολες συνθήκες και το δύσβατο Αίπος...και η συλλογική αυτοθυσία που οδήγησε στην απελευθέρωση του νησιού μας. Τόνισε ότι στην Ελλάδα γιορτάζουμε πάντα την έναρξη του αγώνα σηματοδοτώντας τον πόθο για την Ελευθερία. Μίλησε για τον γνωστό πίνακα του αειμνήστου Βρονταδούση ζωγράφου Αριστείδη Γλύκα που απαθανάτισε τα Ελληνικά Πολεμικά πλοία να καταφθάνουν στα νερά της Χίου, την πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για την απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό και για την 11η Νοεμβρίου 1912. Υπογράμμισε ότι την 11η Νοεμβρίου και την απόβαση των Ελληνικών Στρατευμάτων που πήραν γρήγορα την πόλη της Χίου στις 11 Νοεμβρίου, την ακολούθησαν σφοδρές και αιματηρές μάχες, αφού οι Τούρκοι και ο Ζιχνή Μπέης που ήταν γενναίος και αξιολογότατος αντίπαλος και Στρατιωτικός, ταμπουρώθηκαν στο Αίπος και πολεμούσαν από ψηλά σε πλεονεκτική θέση...τέλος υποχώρησαν στις Καρυές και παραδόθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου του 1912. Ο Ζιχνή Μπέης, όπως ανέφερε και ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Κιμουρτζής, σε σχετική ερώτηση για την πιθανή κατάληψη της Χίου από τους Έλληνες...είχε πει...'' Αυτό δε θα γίνει ποτέ...η Χίος είναι το Παρίσι της Ανατολής και προτιμώ να την κάνω στάχτη παρά να μου την πάρουν οι Έλληνες!''. Ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Κιμουρτζής υπογράμμισε ότι και ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης που διηύθυνε τον απελευθερωτικό Ελληνικό Στόλο, αλλά και ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Καλάρης και ο Νικόλαος Δελαγραμμάτικας που διήυθυνε τα Τάγματα Πεζικού που απελευθέρωσαν τη Χίο ήταν όλοι χαρισματικοί, καταρτισμένοι και εξόχως γενναίοι. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η αυθόρμητη και μαζική συνεισφορά των κατοίκων του Βροντάδου και του νησιού στο έργο του Στρατού έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απελευθέρωση.

Ολόκληρη την ομιλία του Υποστράτηγου ε.α. Παναγιώτη Κιμουρτζή στην Πνευματική Εστία του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 6μ.μ....και την Επετειακή Εκδήλωση του Συλλόγου για τη Μάχη του Αίπους, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Δ. Ζαφείρης