Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριών στις Οινούσσες

Δελτίο Τύπου
Πέμ, 16/07/2020 - 15:15

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Οινουσσών την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών οργανώνοντας την δωρεάν εγκατάσταση σύγχρονης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών, που θα βελτιώσει την άσκηση της Διοίκησης και θ’ αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων κι επισκεπτών.

Η δημιουργία κι εγκατάσταση του Συστήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών αποτελεί χορηγία της Εταιρείας GET Geospatial Enabling Technologies. Η Εταιρεία GET έχει ήδη αναπτύξει ηλεκτρονικές πλατφόρμες γεωπληροφοριών σε φορείς Αυτοδιοίκησης της πρωτεύουσας και τώρα στο πλαίσιο δράσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «υιοθετεί» μικρούς νησιωτικούς δήμους αρχής γενομένης από τις Οινούσσες.

Η ψηφιακή υποδομή, που δημιουργείται με σχεδιασμό της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Κωνσταντινίδη, αγρονόμου-τοπογράφου ΔΠΜΣ Γεωπληροφορικής, θα υποστηρίξει το Δήμο και τους λοιπούς τοπικούς δημόσιους φορείς, τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες καθώς θα παρέχει «έξυπνες» πληροφορίες κοινές για όλους τους κατοίκους, επισκέπτες, εργαζομένους και τουρίστες.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Στ. Δανιήλ ευχαριστεί θερμά τη χορηγό Εταιρεία GET making location matter για την εύστοχη επιλογή της να στηρίξει κι αναδείξει τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενός ακριτικού Δήμου και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις να τεθεί σ’ εφαρμογή το συντομότερο η χρήση του Λογισμικού Κώδικα, που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο της «Ψηφιακής Αιγνούσας».

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 20:45

Ο καλός μας καθηγητής, ο ... Ίμβριος Τάσσος Φούτσος έφυγε απ' την ζωή.

Η ΕΛΜΕ για τον θάνατο του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του εκλεκτού, πρώην συναδέλφου Καθηγητή Μαθηματικών  Αναστάσιου Φούτσου, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας.

Ο κύριος Τάσος όπως όλοι τον γνωρίζαμε, ήταν υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε με συνέπεια, επιστημονική επάρκεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια το λειτούργημά του  επί σειρά ετών δίνοντας τον αγώνα του μέσα στις αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής σε σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου. Υπήρξε ένας  εξαιρετικός παιδαγωγός, ένας υπέροχος συνεργάτης και κυρίως ένας σπάνιος, αληθινός Άνθρωπος που τιμούσε με την ήρεμη χαμογελαστή παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία.

Τιμώντας τη μνήμη του, το ήθος και την πολυετή προσφορά του, το ΔΣ αποφάσισε: αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό  για τη ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό τύπο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι κύριε Τάσο.  Η τεράστια προσφορά σου στην εκπαίδευση αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας"