Τα παιδιά του σήμερα στην οικογένεια του αύριο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 06/07/2022 - 15:23

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επιστημονικής φύσεως, που θα αναλύσει στο κοινό την γυναικεία φύση, από την εφηβική της ηλικία μέχρι και την εμμηνόπαυση.

Ο Γιώργης Μαρής ως πρόεδρος του Παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας, που έχει υπό την επίβλεψη της την διοργάνωση, μίλησε στην "Αλήθεια" σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν απέναντι σε βασικά πράγματα που θα είναι εφόδια για την μελλοντική τους οικογένεια, όπως μία σωστή εγκυμοσύνη.

Στην Χίο θα παρευρεθούν για την εκδήλωση ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Κρεατσάς, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, που σε συνεργασία με τους χιώτες επιστήμονες θα μιλήσουν και θα αναλύσουν το θέμα της γυναίκας.

Πιο αναλυτικά από το χιακό επιστημονικό προσωπικό θα μιλήσουν η κ. Τερψιθέα Γιασσά, Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα αναπτύξει την σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την εμφάνιση ενός καρκίνου στην ενήλικη ζωή του ατόμου, συνεχίζοντας λόγο στην ομιλία θα έχει η κ. Ιωάννα Τσιαούση Μαιευτήρας - Γυναικολόγος που ειδικεύεται στα θέματα των εμβολίων και θα αναλύσει το θέμα του εμβολιασμού στη γυναικεία υγεία.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο χιώτης κ. Χρυσοβαλάντης Κουμπής που είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γυναικολόγος και θα μιλήσει για την διατήρηση της γονιμότητας μετά από γυναικολογικό καρκίνο, και εν συνεχεία θα τον ακολουθήσει ο κύριος Γιασσάς Στέλιος, Ογκολόγος - Παθολόγος του Ιασώ που θα μιλήσει για τον καρκίνο και την πρόληψη.

Τέλος την εκδήλωση θα πλαισιώσει και ο Γιάννης Σταυράκης που είναι Παιδίατρος στο νησί μας μιλώντας για ένα "αιρετικό" θέμα, την εφαρμογή του εμβολίου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε έφηβα αγόρια.

ta_paidia_toy_simera_stin_oikogeneia_toy_ayrio

Σχετικά Άρθρα