Τα υγειονομικά πρωτόκολλα "δένουν" τα χέρια για την λειτουργία του Ομηρείου

«Μόνο διεξαγωγή συνεδρίων - Αναμένουμε το ΦΕΚ για να δούμε για τα εργαστήρια» τονίζει ο Δημήτρης Μάντικας
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 27/09/2021 - 13:13

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο εφαρμόζει την νομοθεσία και ότι προβλέπεται για την λειτουργία δημοτικών χώρων λόγω των μέτρων για την πανδημία, ανέφερε ο πρόεδρος του Δημήτρης Μάντικας, προσθέτοντας ότι  είναι σε αναμονή έκδοσης νέου ΦΕΚ προκειμένου να γνωρίζουν αν επιτρέπεται και με ποιούς όρους  η λειτουργία εργαστηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Μάντικα την περίοδο αυτή επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων με ευθύνη των διοργανωτών αλλά και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Στις οδηγίες που μας έχουν αποσταλεί αναγράφονται λεπτομερώς οι κανόνες διεξαγωγής συνεδρίων στους οποίους εκτός από την είσοδο μόνο εμβολιασμένων ή όσων έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προβλέπεται τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας καθώς και σειρά από υγειονομικά μέτρα για την πανδημία», τόνισε διευκρινίζοντας ότι η τήρηση τους βαραίνει τον διοργανωτή.

Αναφορικά με την λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου, ο πρόεδρος του ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία τους δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής από τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί υπογραμμίζοντας ότι εκτός όλων των άλλων  δεν υπάρχει επαρκής αερισμός των αιθουσών καθώς λειτουργούν στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

«Έχουμε εξετάσει την περίπτωση προμήθειας ιονιστών τόσο για τους χώρους των εργαστηρίων όσο και της αίθουσας θεάτρου και περιμένουμε έτσι ώστε να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε καθώς και εμείς το επιθυμούμε», ανέφερε ο κ. Μάντικας συμπληρώνοντας ότι:

«Έχει "παγώσει" και η διαδικασία πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ, των 24 εκπαιδευτών. Μέχρι να έρθει η νέα εγκύκλιος που θα μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο καθώς πάνω από όλα είναι η υγεία όλων των συμμετεχόντων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντικας.

 

ta_ygeionomika_protokolla._denoyn_ta_heria_gia_ti_leitoyrgia_toy_omireioy

Σχετικά Άρθρα