Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Τεχνική έκθεση για τα επικίνδυνα κτήρια του Νοσοκομείου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 04/10/2019 - 09:42

Τεχνική έκθεση εκπονείται με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Χίου τόσο για το κτήριο του ιστορικού πρώην «Κοκκάλειου» Μαιευτηρίου Χίου, όσο και άλλα επικίνδυνα κτήρια ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια του "Σκυλίτσειου", Ελένη Κανταράκη, με αφορμή το σχετικό άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου για την κατάσταση του "Κοκκάλειου", έχει ανατεθεί σε πολιτικούς μηχανικούς η μελέτη 3 κτηρίων για την άρση του επικινδύνου, στα οποία εκτός από το "Κοκκάλειο" περιλαμβάνονται ακίνητο στην περιοχή του ΝΟΧ (πρώην κατάστημα Ντούλου), καθώς και ένα ακόμη στην οδό Βενιζέλου (απέναντι από το κατάστημα Admiral).

Παράλληλα και με δεδομένο ότι κάποια από αυτά έχουν ιστορικό ενδιαφέρον, οπότε υπόκεινται σε άλλο καθεστώς, σημείωσε ότι από το 2015 το Νοσοκομείο είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Εφορία Νεοτέρων Μνημείων, αναμένοντας 4 χρόνια μετά (!) απάντηση επί των αιτημάτων που έθετε.

Στο μεταξύ πάντως και με στόχο την προστασία των διερχομένων, λόγω της επικινδυνότητας των κτηρίων, σε συνεργασία - όπως είπε- με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου οργανώνεται η περίφραξη του χώρου, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 22:41

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο "Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες" σε συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο" με την Κοινότητα Πυργίου.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από το E. R. C Ανδρέας Ζερβόπουλος (Γενικός Ιατρός), Καλλιόπη Μπάτσου (αναισθησιολόγος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χίου) και Μαρία Λεμάνη (νοσηλεύτρια στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χίου) εκπαίδευσαν όσους /-ες παραβρέθηκαν στην Κοινοτική Αίθουσα Πυργίου στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Η Πρόεδρος του Τ.Σ. Πυργίου Ειρήνη Βολάκη ευχαριστεί το Νοσοκομείο Χίου καθώς και τους εκπαιδευτές για την άψογη και τόσο εποικοδομητική συνεργασία.