Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Τεχνική έκθεση για τα επικίνδυνα κτήρια του Νοσοκομείου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 04/10/2019 - 09:42

Τεχνική έκθεση εκπονείται με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Χίου τόσο για το κτήριο του ιστορικού πρώην «Κοκκάλειου» Μαιευτηρίου Χίου, όσο και άλλα επικίνδυνα κτήρια ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια του "Σκυλίτσειου", Ελένη Κανταράκη, με αφορμή το σχετικό άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου για την κατάσταση του "Κοκκάλειου", έχει ανατεθεί σε πολιτικούς μηχανικούς η μελέτη 3 κτηρίων για την άρση του επικινδύνου, στα οποία εκτός από το "Κοκκάλειο" περιλαμβάνονται ακίνητο στην περιοχή του ΝΟΧ (πρώην κατάστημα Ντούλου), καθώς και ένα ακόμη στην οδό Βενιζέλου (απέναντι από το κατάστημα Admiral).

Παράλληλα και με δεδομένο ότι κάποια από αυτά έχουν ιστορικό ενδιαφέρον, οπότε υπόκεινται σε άλλο καθεστώς, σημείωσε ότι από το 2015 το Νοσοκομείο είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Εφορία Νεοτέρων Μνημείων, αναμένοντας 4 χρόνια μετά (!) απάντηση επί των αιτημάτων που έθετε.

Στο μεταξύ πάντως και με στόχο την προστασία των διερχομένων, λόγω της επικινδυνότητας των κτηρίων, σε συνεργασία - όπως είπε- με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου οργανώνεται η περίφραξη του χώρου, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 18:43

 Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Π. Αναγνώστου, τιμώντας την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου διοργανώνει την Τρίτη 9/6 από τις 10.00 π.μ.  εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Πόλης  από την Κεντρική Πλάζ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Χίου μέχρι την ακτή του Αεροδρομίου. 

 Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην Πλάζ Ναυτικού Ομίλου όπου και θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ποσειδών».