Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου
Παρ, 06/03/2015 - 10:15

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα των S/M, των μαγαζιών της αγοράς, των γραφείων που βιώνεις την υποαπασχόληση, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την απλήρωτη εργασία,, την ανεργία.

Τιμάμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας γιατί:             

 - Θέλουμε να βαδίσουμε στο δρόμο της υφάντρας και της ράφτρας του 1857, που σήκωσε ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, διεκδικώντας λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες!

- Γιατί η φωνή της σημερινής αγωνίστριας που βιώνει τα δεινά της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης πρέπει να είναι η φωνή της αξιοπρέπειας για την ζωή που μας αξίζει.

- Γιατί βιώνουμε ως εργαζόμενες, ως μητέρες, ως σύζυγοι το απάνθρωπο πρόσωπο της εκμετάλλευσης της ζωής μας.

Γιατί σε κάθε μας προσπάθεια για το μεροκάματο, την μόρφωση των παιδιών μας, την περίθαλψη των δικών μας ανθρώπων ζούμε την βιαιότητα των οικονομικά ισχυρών.

Γιατί μας λένε καθημερινά ότι η σημερινή κατάσταση είναι μονόδρομος και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, και τίποτα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε.

Εμείς θέλουμε να διατρανώσουμε ότι σαν εργαζόμενοι, έχουμε συνείδηση ότι όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας δείχνουν ποιος παράγει τον πλούτο και ποιος τον καρπώνεται. Δείχνουν ότι η εκμετάλλευση και η καταπίεση μας δεν είναι νομοτέλεια.

Σε καλούμε να πορευτείς στον κοινό αγώνα για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε και αυτά που δικαιούμαστε, για το ξήλωμα των αντεργατικών νόμων, να μη συμβιβαστούμε σε μια ζωή με ψίχουλα.

Σχετικά Άρθρα