Του Σταυρού στα Καρδάμυλα... με Αγιασμό και βασιλικό!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 14/09/2020 - 14:30

Με τους μεγάλους πλατύφυλλους και δροσερούς βασιλικούς, μέσα κι έξω από την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στη Ράχη των Καρδαμύλων, τιμήθηκε σήμερα το πρωί, 14 Σεπτεμβρίου 2020, η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Όλα τα Καρδάμυλα τίμησαν, όπως πάντα και φέτος, τη μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας που είναι πάντα μια ξεχωριστή ημέρα για το αγέρωχο καπετανοχώρι της Χίου.

Γι’ αυτό και οι κυρίες των Καρδαμύλων μαζί με την επιτροπή του Ναού, φροντίζουν όλο το χρόνο με πολλή αγάπη τους σγουρούς και πλατύφυλλους βασιλικούς τους για να εορτάσει αυτή τη μέρα το Εκκλησίασμα με περίσσια χάρη και ομορφιά... και με τη μυρωμένη ανάσα του βασιλικού παντού στον αέρα. Φέτος τηρήθηκαν με προσοχή όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό. 

Ο κόσμος ευχαριστήθηκε τον Αγιασμό και όλοι πήραν κι από ένα κλωνάρι βασιλικού με χαρά. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Μπουρνιάς. Η Διοικήτρια του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου και από τους παλιούς Δημάρχους των Καρδαμύλων ο κ. Ευάγγ. Μελιτζάνης.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ήταν ζωηρός. Μίλησε για τη ζωηφόρο δύναμη του Σταυρού, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εύρεσης και της ύψωσής του από τον Μέγα Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη, συνόψισε το παρελθόν και το παρόν με αναγωγή στο μέλλον και με αφορμή τα ελληνοτουρκικά προβλήματά του και την ένταση που υπάρχει, διατράνωσε στο λόγο του την Ελληνικότητα του Αιγαίου -και του Καστελορίζου- τονίζοντας ότι οι πρόγονοί μας πάντα πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών και για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία!

 

Δημήτρης Ζαφείρης

 

toy_stayroy_sta_kardamyla._me_agiasmo_kai_vasiliko

Σχετικά Άρθρα