Τσίτσιο... το λιμάνι φεύγει

Χωρίς τοιχίο ο Βόρειος Λιμενοβραχίονας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/02/2015 - 15:22

Τη γνωστή ταινία με τους Ιταλούς ηθοποιούς Φράνκο και Τσίτσιο, που έβλεπαν το λιμάνι να φεύγει... θυμίζει η ιστορία όπως εξελλίσεται με το τοιχίο του Βόρειου Λιμενοβραχίονα, που βρέθηκε... στο φαναράκι.

Θύμα των θυελλωδών βορείων ανέμων έπεσε τμήμα του προστατευτικού τοιχίου του βόρειου λιμενοβραχίονα του λιμανιού, που σήμερα το πρωί κατέρρευσε με αποτέλεσμα το κύμα να μπαίνει πλέον “ζωντανό” στο λιμάνι. Όπως μας είπε αυτόπτης μάρτυς, ο συνταξιούχος ναυτικός και ψαράς Στέφανος Χρύσης, που από 5 χρονών είναι μέσα στη θάλασσα, αυτό έγινε επειδή δεν υπήρχαν μπροστά του μεγάλα βράχια, που να δέχονται πρώτα εκείνα την ορμή των κυμάτων. “Αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν”, μας είπε, “σε ένα δυνατό καιρό, και αυτός ήταν από τους πιο άσχημους. Από την ώρα που δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια πριν το τοιχίο, αυτό κάποτε θα έσπαγε. Είναι ευκαιρία” συμπλήρωσε,”το έργο να γίνει τώρα σωστά. Επιπρόσθετα από την ασφάλεια  του λιμανιού, ακόμα και στα 10-11 μποφόρ, το λιμάνι θα πάψει να είναι ευάλωτο. Δείτε τι έγινε το τελευταίο διήμερο”, κατέληξε, “το λιμάνι στην κυριολεξία “έβραζε” σε τέτοιο βαθμό, που ήταν καλύτερα να βρισκόσουν έξω με το σκάφος σου παρά μέσα.”

Σημειώνεται ότι ήδη στην κινητή ξύλινη προβλήτα έξω από του “Χανδρή”, βυθίστηκε μια βάρκα, την οποία επιχείρησε να ανασύρει γερανός.

 

Έφυγε το τοιχίο στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα - "Έπρεπε να υπάρχει μπροστά εμπόδιο με βράχους"

Σχετικά Άρθρα