Ξεκίνησαν και στη Χίο οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Τρί, 24/08/2021 - 15:19

Ξεκίνησαν και στην Χίο οι κατ' οίκον εμβολιασμοί έτσι ώστε άτομα με κινητικά κυρίως προβλήματα να μπορούν να θωρακιστούν απέναντι στην νόσο covid.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του κέντρου Υγείας Πυργιού Ηλία Θεοδωρόπουλο ήδη έχει πραγματοποιηθεί ο πρώτος κατ οίκον εμβολιασμός ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν οι νέες αιτήσεις.

Για να πραγματοποιηθεί ο κατ' οίκον εμβολιασμός θα πρέπει να δηλωθεί σε ειδική πλατφόρμα στην οποία έχει πρόσβαση μόνο ο οικογενειακός ιατρός.

«Έχουν γίνει κάποιες αιτήσεις μέσω ΚΕΠ αλλά αυτές δεν ισχύουν καθώς η αίτηση πρέπει να γίνει μόνο από τον οικογενειακό ιατρό», ανέφερε ο κ Θεοδωρόπουλος, καλώντας παράλληλα όλο τον πληθυσμό να εμβολιαστεί μιας και τα ποσοστά εμβολιασμών παραμένουν χαμηλά.

«Στη Χίο είμαστε σε καλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων σε σχέση με άλλα νησιά άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε υψηλά ποσοστά», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ακόμη και να εξέλθει της ΜΕΘ ένας ασθενής covid οι επιπτώσεις από την νόσο θα τον ακολουθούν σε ολόκληρη την ζωή του κάνοντας τον πιο επιρρεπή σε ασθένειες.

Σχετικά Άρθρα