Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης

Πρόκειται για το εστιατόριο Under -στα νορβηγικά σημαίνει και «θαύμα»-, το οποίο μοιάζει με έναν φαρδύ συμπαγή σωλήνα, μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/03/2019 - 15:33
το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης

Έχοντας ήδη δεχθεί προκρατήσεις από 7.000 πελάτες, το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε την Τετάρτη τις πύλες του στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας.

Πρόκειται για το εστιατόριο Under -στα νορβηγικά σημαίνει και «θαύμα»-, το οποίο μοιάζει με έναν φαρδύ συμπαγή σωλήνα, μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα.

Την κατασκευή του ανέλαβε η νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snoehetta, η οποία σχεδίασε επίσης την Όπερα του Όσλο και το Εθνικό Μουσείο - Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Στο εσωτερικό του εστιατορίου, ξύλινες σανίδες καλύπτουν το επάνω τμήμα του, ενώ σε ένα χαμηλότερο επίπεδο, οκτώ μέτρα πιο κάτω, βρίσκεται μια αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει 40 επισκέπτες και η οποία χωρίζεται από τη θάλασσα με ένα μεγάλο παράθυρο.

Κατά τους δημιουργούς της, η κατασκευή -η οποία γεμίζει φυσικό φως στη διάρκεια της ημέρας- μπορεί να αντέξει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά το μενού, τα 18 του πιάτα παρασκευάζονται από τοπικά υλικά και θαλασσινά, με το κόστος ανά άτομο -μαζί με τα ποτά- να φτάνει έως τα 380 ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Το εστιατόριο, όπως και ένα παρακείμενο ξενοδοχείο, ανήκουν στα αδέρφια Ούμποσταντ τα οποία αναμένουν πως σχεδόν 12.000 άτομα θα δειπνούν στο «Under» κάθε χρόνο.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

deipno_sto_ypovryhio_estiatorio