Ποια χώρα θα ανέχονταν να βρίσκεται έτσι το σύμβολο της;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 22/05/2025 - 22:33

Φοβερά δύσκολο το ερώτημα. Το παραδέχομαι.

Και επειδή δεν είμαι ούτε ένα γραμμάριο περισσότερο πατριώτης από κανέναν άλλον, αλλά και επειδή πατριωτισμός δεν μετριέται με το… κιλό, θεωρώ ότι πλην της δικής μας, δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, που να δέχεται την σημαία της, το εθνικό της σύμβολο να κυματίζει ως κουρέλι.

Το κυριότερο; Αυτή η σημαία, δεν βρέθηκε εκεί από πρωτοβουλία ενός ιδιώτη, που χωρίς να τον υποχρεώνει κανείς, αισθάνθηκε την ανάγκη να αναρτήσει μια σημαία της πατρίδας μας και μετά δεν θεώρησε υποχρέωση του να την αφαιρέσει, αφού οι καιρικές συνθήκες αφαίρεσαν οι ίδιες εκ των πραγμάτων τμήματα της.

Βρέθηκε εκεί επειδή στον χώρο στεγάζεται μια Δημόσια Υπηρεσία, η οποία προφανώς υποχρεούται να αναρτά το εθνικό μας σύμβολο. Ποιος όμως υποχρεώνει αυτή την Υπηρεσία να σέβεται το εθνικό σύμβολο και να το αντικαθιστά σε περίπτωση φθοράς; Κανένας; Η κοινή λογική; Η ίδια η Υπηρεσία; Η Προϊσταμένη της αρχή;

Αφήνουμε τα ερωτήματα να περιμένουν απάντηση, όπως περιμένουν υπομονετικά τόσο η δική μας σημαία, όσο και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να βρεθεί ένας να τις υποστείλει, από το μπαλκόνι της Αρχαιολογικής Συλλογής Βολισσού, από τις 2 Μαϊου 2025, που δημοσιοποιήθηκαν αυτές οι εικόνες.

Θέλετε όμως και κάτι ακόμα πιο κύριο; Εδώ και 20 μέρες ουδείς στην Βολισσό ενοχλείται και δεν είναι θέμα χωριού, προς Θεού, είναι θέμα κοινωνίας.

Και ξέρετε κάτι; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφού ουδείς ασχολείται, η Αστυνομία θα πρέπει να φροντίσει να σταματήσει αυτή η ντροπή, θα έπρεπε να θεωρείται αυτή η κατάσταση ύβρις και προσβολή, θα έπρεπε αν δεν υπάρχει κανείς, να πάνε οι ίδιοι οι Αστυνομικοί να αφαιρέσουν αυτή την ντροπή.

Αυτό όμως σε τελική ανάλυση δεν είναι παρά ένα κατασταλτικό μέτρο, που δεν αναιρεί την ουσία. Και αυτή είναι ότι 20 μέρες τώρα, μια κουρελιασμένη σημαία, υπάρχει στον ιστό μιας Υπηρεσίας, έχει επισημανθεί δύο φορές από τον τύπο, την βλέπει ένα ολόκληρο χωριό, την βλέπουμε όλοι μας και ΟΥΔΕΙΣ ενοχλείται.

Δεν ξέρω τι λένε οι μεγάλοι προφέσορες, δεν ξέρω τι λένε οι μελέτες, ξέρω τι λέει η ιστορία. Λαοί, που δεν σέβονται το εθνικό σύμβολο τους δεν έχουν μέλλον. Για να το πάω μακρύτερα είναι πεθαμένοι και δεν το ξέρουν.

Συγγνώμη για το στενάχωρο του θέματος, αλλά βαρέθηκα να επιβεβαιώνεται σε κάθε μου βήμα ο αείμνηστος Κωνσταντίνος  Σημίτης, που έλεγε «Αυτή είναι η Ελλάδα». Μόνο που έτσι που την καταντήσαμε, είναι μεν, αλλά δεν πάει πουθενά.

Θα επανέλθουμε μέχρι την λύση του προβλήματος.

Όχι για να ξεχωρίσουμε, αλλά γιατί δεν θέλουμε να χαθεί η ελπίδα.

 

ΥΓ. Πότε ειπώθηκε ότι η Δασική Υπηρεσία θα καθαρίσει το Δασάκι της Παναγίας Βοήθειας. Τον Ιούλιο; Ε, μέχρι τότε ας βοηθήσει η Παναγιά μας, να δούμε που θα… μετακομίσει ο Συνοικισμός των Γιαλούρικων.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα