

Μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με τις προθεσμίες που έχουν τεθεί, 62 επιχειρηματικά σχέδια που εντάχθηκαν στο leader αλιείας, θα πρέπει να υλοποιηθούν.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για ένα ποσό -χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και ίδια συμμετοχή επενδυτών- που θα φτάσει στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα με την 3 η υπερδέσμευση που κατάφερε να λάβε η ΕΤΑΧ, εντάσσονται και οι 62 οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις του LEADER Αλιείας (από τις 92 που είχαν κατατεθεί αρχικά), για τις οποίες εξασφαλίζονται 5,8 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας, Ιάκωβο Αμύγδαλο, καθοριστική ήταν η συμβολή του υπουργού, Νότη Μηταράκη και της Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνας Καλογήρου, για την αύξηση του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν και οι τελευταίες 27 θετικά αξιολογημένες προτάσεις που κυρίως αφορούν την επέκταση ή τη δημιουργία νέων τουριστικών καταλυμάτων.
Σημειώνεται ότι αν δεν δοθεί παράταση οι επενδυτές πρέπει να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες, αφού τα σχέδιά τους θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι 31/12/2023.