270 φορτηγά δωρεάν υλικό οδοστρωσίας από τη "Λατώ" στα Νοτιόχωρα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/03/2016 - 16:39

Τους τόνους επιχείρησε να ανεβάσει ο σύμβουλος της μειοψηφίας, Στέλιος Καμπούρης, στη σημερινή συνεδρίαση (σ.σ. Τετάρτη 2/3/16) της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Χίου, κατά τη συζήτηση ενός τυπικού -κατά την πλειοψηφία- θέματος, που αφορούσε στην αποδοχή δωρεάν υλικού οδοστρωσίας στη νότια Χίο.

Το υλικό αυτό δόθηκε από τη "Λατώ” σε συνέχεια συμφωνίας με τον πρώην δήμο Μαστιχοχωρίων, ως αντιστάθμισμα για τη λειτουργία του λατομείου στην περιοχή, πέρσι έφτασε στους 2.635 τόνους (δηλ. 270 φορτηγά), το οποίο αποτιμήθηκε στα 11.108 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ασφαλτοστρώσεις στα νοτιόχωρα δυναμιτίζουν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Θυμίζουμε προηγούμενη σύγκρουση με πρωταγωνιστές τότε τους Πολύδωρο Λαμπρινούδη και Αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων, Ανδρέα Βεργίτση, με τον πρώτο να αφήνει αιχμές για εξυπηρέτηση ημετέρων.  Σήμερα ο Στέλιος Καμπούρης, χωρίς να το πει ευθέως αλλά χρησιμοποιώντας τρίτο πρόσωπο -δηλαδή κάποιος θα μπορούσε να πει σε ποια αυλή πήγε- καταψήφισε την αποδοχή της δωρεάς επειδή στο παραστατικό που παρεδόθη υπήρχαν κάποια κενά για το σε ποιες περιοχές κατέληξαν ποσότητες υλικού.

Εκτιμώντας ότι η συζήτηση βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου -ειδικά στο κομμάτι των δωρεών- ο Δήμαρχος επιχείρησε να ολοκληρωθεί σύντομα η αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα η δωρεά να υπερψηφιστεί με τις αρνητικές ψήφους των συμβούλων της μειοψηφίας, Στ. Καμπούρη και Ν. Μαρτάκη.

 

 

Σχετικά Άρθρα