5 συν 1 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο Χίου

Από τις 10 που ζητήθηκαν, ενώ στη Λέσβο εγκρίθηκαν 79
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/12/2022 - 14:37

79 μόνιμες προσλήψεις στους δύο δήμους και σε δημοτικούς οργανισμούς της Λέσβου, 6 μόνιμες προσλήψεις στο Δήμο Χίου και το Λιμενικό Ταμείο, με βάση την απόφαση με αριθμό 31  που εκδόθηκε στις 27/9 και πρόσφατα κοινοποιήθηκε  στο Δήμο της Χίου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν για το Δήμο Χίου από μια θέση στις ειδικότητες :

-          ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ

-          ΠΕ Διοικητικού

-          ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών

-          ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

-          ΤΕ Τεχνολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών

Καθώς και μια θέση ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών στο Λιμενικό Ταμείο

Για όσους αναζητούν τα αίτια του μειωμένου αριθμού προσλήψεων θα τα βρουν στην απάντηση που μας έδωσε η Σοφία Γατανά, διευθύντρια διοικητικού στο Δήμο Χίου, η οποία μιλώντας στο Ράδιο «Α» σημείωσε ότι οι δήμοι στη Λέσβο που προήλθαν από διαχωρισμό θεωρούνται νεοσύστατοι και ως εκ τούτου δικαιούνται περισσότερο προσωπικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση του Δήμου Χίου, η οποία κατατέθηκε με δεδομένο πλαφόν, βάσει των επικείμενων αναχωρήσεων, περιελάμβανε 10 προσλήψεις, πλην όμως εγκρίθηκαν σχεδόν οι μισές και η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ με την κα Γατανά να εκτιμά ότι μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι προσληφθέντες θα περάσουν 2 με 2,5 χρόνια.

Αυτό γίνεται και με την απόφαση που είχε ληφθεί προ διετίας για μια θέση δασολόγου, μια θέση κτηνιάτρου και μια θέση Τ.Ε. τοπικής αυτοδιοίκησης, για τις οποίες αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο αναμονής των οριστικών αποτελεσμάτων, για να αναλάβουν υπηρεσία οι νεοπροσλαμβανόμενοι.

Βέβαια με την κατρακύλα που έχουν πάρει οι μισθοί στο δημόσιο τομέα, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε και σε σχετικό δημοσίευμα (kathimerini.gr), ένας στους τρεις νεοπροσλαμβανόμενους ή δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή εγκαταλείπει γρήγορα το δημόσιο.

«Στην περίπτωσή μας και ανάλογα με τον εάν οι προσληφθέντες είναι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος παραμεθορίου, παίρνουν από 700 έως 850 ευρώ», ανέφερε η κα Γατανά, σημειώνοντας ότι γενικά οι μισθοί στο δημόσιο από την περίοδο των μνημονίων μειώθηκαν σημαντικά με τις απώλειες να φτάνουν και στο 50% υπολογίζοντας και την κατάργηση και του 13ου και 14ου μισθού.

5_syn_1_proslipseis_monimon_ypallilon_sto_d_hioy_-_79_se_lesvo

Σχετικά Άρθρα