6 εκατ. ευρώ στην αγορά από το Leader Aλιείας

Δευ, 28/09/2020 - 15:21

Ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης στους κλάδους τροφίμων, ποτών και στην αγροδιατροφή, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνονται στη λίστα των επενδύσεων που χρηματοδοτεί στο Νομό μας το Leader Aλιείας.

Μετά και την εξασφάλιση της πρόσθετης χρηματοδότησης του 1.076.290 ευρώ, όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ, Ιάκωβος Αμύγδαλος, όσοι είχαν καταθέσει αίτημα ένταξης πριν από ένα χρόνο και αξιολογήθηκαν θετικά χρηματοδοτούνται.

Ήδη -είπε- αρκετοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσαν, μιας και προϋπόθεση για προχωρήσει η χρηματοδότησή τους είναι μέχρι την ημερομηνία συμβασιοποίησης να έχουν ολοκληρώσει το 30% της επένδυσης.

«Έτσι κι εμείς θα γνωρίζουμε ότι προχωρούν οι επενδύσεις, οπότε αν κάπου υπάρχει πρόβλημα τα χρήματα να διατεθούν σε άλλους δικαιούχους», ανέφερε ο κος Αμύγδαλος.

Σημειώνεται ότι συνολικά το πρόγραμμα στη Χίο θα φέρει περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ ως δημόσια δαπάνη, ενώ άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ θα είναι το ποσό που θα επενδύσουν από ίδιους πόρους ή με δανεισμό οι δικαιούχοι.

 

Σχετικά Άρθρα