Ακτοπλοϊα: Επιστροφή στα 6 δρομολόγια την εβδομάδα και σύνδεση με Θεσσαλονίκη από 6 Μαρτίου

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 12/02/2021 - 14:31
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ικανοποιείται, αρχής γενομένης με το πρώτο δρομολόγιο που θα ξεκινήσει το Σάββατο 6 Μαρτίου με το πλοίο Blue Star Chios (προσωρινά θα αντικαθιστά το Μύκονος, λόγω δεξαμενισμού), ωστόσο ο προγραμματισμός των δρομολογίων δεν περιλαμβάνει εκτέλεσή τους και κατά τη θερινη περίοδο, ρίχνοντας το βάρος στη σύνδεση των νησιών με την Καβάλα.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο ναυτιλιακός πράκτορας Θεόδωρος Μιχαλάκης το διάστημα από τον Μάρτη μέχρι και τις 6 Ιουνίου στην άγονη γραμμή, αντί για δύο εβδομαδιαίως δρομολόγια προς Καβάλα, θα εκτελείται ένα προς Καβάλα κι ένα προς Θεσσαλονίκη (με αναχώρηση από Χίο ξημερώματα Σαββάτου, στις 4.50 και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ.).

Μετά την παύση των δρομολογίων το καλοκαίρι, η σύνεδση με Θεσσαλονίκη επανέρχεται στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το καλοκαίρι ωστόσο αυξάνονται σε 3 εβδομαδιαίως τα δρομολόγια που θα συνδέουν το Βόρειο Αιγαίο με την Καβάλα.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Τετάρτη επανήλθαμε και στα 6 δρομολόγια την εβδομάδα στην γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, στα οποία περιλαμβάνεται και το δρομολόγιο της Δευτέρας στα Μεστά, έχοντας επιστρέψει στη γραμμή και το πλοίο «Διαγόρας».

Μεσολάβησε βέβαια η απόφαση του υπ. Ναυτιλίας για πρόσθετη χρηματοδότηση των ακτοπλοϊκών εταιρειών με 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά Άρθρα