Αλλαγές ταμειακών μηχανών: Πιέζονται σε χρόνο και χρήμα οι επαγγελματίες

Αίτημα των λογιστών για παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 31 Ιουλίου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 17/07/2020 - 15:32

Πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος για τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 σε ταμειακές μηχανές και τιμολόγια οι επαγγελματίες, που εκτός των άλλων σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, θα πρέπει να επιβαρυνθούν και με ένα κόστος που κατά περίπτωση κυμαίνεται από 100 έως και 250 ευρώ. Η επιβάρυνση αυτή μπορεί να είναι και πολλαπλάσια αν π.χ. το μαγαζί έχει πάνω από μία ταμειακές μηχανές.

Ο στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είναι στο εξής οι ταμειακές μηχανές να  μπορούν να συνδεθούν online με το Taxisnet, διευκολύνοντας πλέον τον φορολογικό έλεγχο εξ’ αποστάσεως.

Όπως ανέφερε στην «Α» η Άννα Χρυσούλη , μέλος του Συλλόγου Λογιστών Χίου και εκλεγμένη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Β. Αιγαίου, η ομοσπονδία τους έχει ζητήσει την παράταση του μέτρου, μιας και δεδομένων των συνθηκών πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν προλάβει να κάνουν τις αλλαγές και η περίοδος που διανύουμε εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το φόρτο για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Παράλληλα, σημείωσε, αρκετές είναι οι περιπτώσεις επαγγελματιών που δεν έχουν στο κατάστημα γραμμή internet, και που οι εταιρείες που μπορούν να παρέχουν τη σύνδεση αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των αιτημάτων, εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί από το υπουργείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της. Μέσω αυτού του κωδικού θα είναι δυνατό να επιβεβαιώνεται αν η απόδειξη που εκδόθηκε από την επιχείρηση είναι ίδια με αυτή που έχει καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά της βιβλία.

Όσοι δεν αντικαταστήσουν τις ταμειακές θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για κάθε έλεγχο.

 

piezontai_se_hrono_kai_hrima_oi_epaggelmaties_gia_allages_stis_tameiakes_mihanes

Σχετικά Άρθρα