Ανάσα ζωής για την ΔΕΥΑΧ

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη ρύθμιση του δανείου της
Τρί, 03/11/2015 - 19:22

Έπειτα από την πολύμηνη προσπάθεια για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά τη ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΝΧ, ο Δήμαρχος Χίου ενημερώνει ότι σήμερα, αυτή υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 Ο Μανώλης Βουρνούς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απόστολος Τζιώτης είναι σε διαρκή και σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία για το θέμα, ειδικότερα, έπειτα από την πρόσφατη δυσάρεστη εξέλιξη της κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού της, πράξη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης.

 Σύμφωνα με το άρθρο 80 του Νόμου 4316/14 ρυθμίζονται οι οφειλές ΔΕΥΑ που είχαν συνάψει δάνειο με την Εθνική τράπεζα της Ελλάδας, με την ΔΕΥΑΝ Χίου να είναι ανάμεσα σε αυτές.  

Η σχετική ΚΥΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορέσουν να ρυθμιστούν οι οφειλές και να αποδεσμευτεί το ΑΦΜ της εταιρείας.

 Με την παραπάνω εξέλιξη, αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας, το αρμόδιο Υπουργείο δίνει “ανάσα” στη ΔΕΥΑΝΧ, η οποία θα μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της και να αποκαταστήσει τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό της σε ό,τι αφορά στο σύνολο των αρμοδιοτήτων και των λειτουργιών της.

 Για το παραπάνω αποτέλεσμα, η συμβολή τόσο του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ, όσο και του  βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, αλλά και του βουλευτή Νότη Μηταράκη, ο οποίος άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα, υπήρξαν σημαντικές.

 

 

Σχετικά Άρθρα