Απαλλοτριώσεις και ανατολικά του αεροδρομίου, εκατομμυρίων ευρώ;

Για οριστική απόφαση της δικαιοσύνης, μετά από προσφυγή ιδιοκτητών, μιλά ο Μίμης Μουτσάτσος
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 14/10/2021 - 15:34
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μετά βεβαιότητας, ο Μίμης Μουτσάτσος -για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου της Φάρκαινας που αντιμάχονταν το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου και καλός γνώστης επί των λεπτομερειών που το αφορούν- ανέφερε σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» ότι το κόστος κατασκευής του έργου θα εκτιναχθεί κι άλλο, μετά τη δικαστική απόφαση για απαλλοτριώσεις και ανατολικά του αεροδρομίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτες ακινήτων, κοντά στην είσοδο του αεροδρομίου, που απηύδησαν όλα αυτά τα χρόνια, όταν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν σε καθεστώς απαλλοτρίωσης, κινήθηκαν δικαστικά και εγκρίθηκε τελικά να απαλλοτριωθούν οι ιδιοκτησίες τους.

«Έχουν κερδίσει αλλά δεν έχουν πάρει τα λεφτά», ανέφερε ο κος Μουτσάτσος σημειώνοντας ότι το τελικό κόστος έργων και απαλλοτριώσεων για το αεροδρόμιο «θα περάσει τα 90 εκατομμύρια για 500 μέτρα διάδρομο».

Κατά τον ίδιο, μόνο για τις απαλλοτριώσεις το ποσό που τελικά θα δοθεί θα φτάσει στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κος Μουτσάτσος κατέκρινε για μια ακόμη φορά την επιλογή επέκτασης του αεροδρομίου προς την πόλη, λέγοντας ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε το έργο θα παρουσιαστούν πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα