Από 1,18 ευρώ / λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Παρ, 15/10/2021 - 09:53

Από τα 1,18 ευρώ ανά λίτρο ξεκινά στη Χίο η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, η όποια -όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα- παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 40 - 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι σε κάποια από τα πρατήρια υπάρχουν ελάχιστοι καταναλωτές εγγεγραμμένοι σε λίστες για την αγορά πετρελαίου, εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη αφού προσδοκούν μήπως και χαμηλώσει η τιμή, κάτι που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί, το αντίθετο μάλιστα μπορεί να συμβεί.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει εντός του Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Όσον αφορά την καταβολή του ποσού, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ένα μεγάλο μέρος αυτού να καταβληθεί εντός του 2021.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για τη διάθεση του φετινού επιδόματος θέρμανσης με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι και φέτος το επίδομα δίνεται σε όσους κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων ή βιομάζας.

Σχετικά Άρθρα