Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Από τα Μεστά στο Μελανιός οι νέες ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 20/09/2018 - 15:06

Εδώ και καιρό η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε ανακοινώσει την αντικατάσταση των ανεμογεννητριών που είχε στο Μελανιός και να που ήρθε η ώρα να το πράξει, μεταφέροντας της, κατ'αρχήν - όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το alithia.gr- με το Φ/Γ πλοίο JSP PORTO στο λιμάνι των Μεστών.

Το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει συνολικά 12 ανεμογεννήτριες, εκ των οποίων 4 θα εγκατασταθούν στη Χίο ενώ οι υπόλοιπες θα εκφορτωθούν στα Μεστά, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές (κάποιες, για παράδειγμα, στα Μεστά).

Πρόκειται για νέες, σύγχρονες, μεγαλύτερες - σε μέγεθος-  από τις προηγούμενες ανεμογεννήτριες, οι οποίες με βάση το σχεδιασμό θα έχουν δυνατότητα μεγαλύτερης παραγόμενης ενέργειας με εγκατεστημένη την ίδια ισχύ (σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικατασταθούν οι παλαιές 11 από 3 νέες στο Μελανιός, ενώ μια ακόμη θα τοποθετηθεί στην Ποταμιά).

Θυμίζουμε ότι η "αντίστροφη μέτρηση" για την αντικατάσταση των ανεμογεννητριών είχε ξεκινήσει από το 2014 όταν και είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Μελανιός από ανεμογενήτρια, για την οποία δόθηκαν και αποζημιώσεις από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η εταιρεία ωστόσο προχωρά πανελλαδικά πρόγραμμα αντικατάστασης αιολικών πάρκων το οποίο θα στηρίξει επενδύσεις συνολικού ύψους 114 εκατ. ευρώ σε μικρά αιολικά πάρκα σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων στo νησί μας και στα Ψαρά.  

Λεπτομέρεια άξια αναφοράς από την επιχείρηση εκφόρτωσης που στήθηκε χθες στο λιμάνι των Μεστών, οι αναφορές όσων συμμετείχαν στο εγχείρημα για την καταλληλότητα των υποδομών του λιμανιού, του όποιου όμως η αξιοποίηση σε τοπικό επίπεδο δυστυχώς είναι η ελάχιστη δυνατή.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:16
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου 2018 στην Κω

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξέδωσε Πρόσκληση, με την οποία καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Φορείς του Βορείου Αιγαίου για την συμμετοχή τους στο ‘’Σχέδιο Δράσης-Αθλητισμός 2020’’, το οποίο με τη σειρά του θα αποτελέσει τμήμα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020» της Π.Β.Α.

Η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και το Έντυπο Υποβολής Αίτησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (link: www.pvaigaiou.gov.gr/σχέδιο-δράσης/αθλητισμός/).

  • Οι Προτάσεις θα αφορούν την κατάρτιση ενός αθλητικού σχεδιασμού με δράσεις που θα συνδυάζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  • Στόχος η συν διοργάνωση αθλητικών δράσεων με μαζικό χαρακτήρα, η συν διοργάνωση δράσεων με στόχο τις μικρές και αναπτυξιακές ηλικίες, & η ανάδειξη υφιστάμενων σημαντικών αθλητικών θεσμών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ‘’Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού 2020’’ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού και στα τηλέφωνα 22513-53913,914 & 22513-52122.

Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 15:00μ.μ. ηλεκτρονικά στο e-mail: athlitismos@pvaigaiou.gov.gr.