Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC και INTERAMERICAN: ενημερωτική εκδήλωση για οφθαλμολογικά και δερματολογικά θέματα

Σάβ, 03/08/2019 - 07:01
Από αριστερά, Αντώνης Γερονικολάου,  γενικός διευθυντής της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, Γιώργος Λάριος, δερματολόγος αφροδισιολόγος, διευθυντής δερματολογικού τμήματος της κλινικής, Νικόλαος Καραμαούνας, χειρουργός οφθαλμίατρος, διευθυντής οφθαλμολογικού τμήματ

 

 

Νέα εκδήλωση, στη σειρά της ενημερωτικής πρωτοβουλίας με γενικό θέμα «Απαντήσεις της σύγχρονης Ιατρικής σε καίρια θέματα Πρόληψης για την Υγεία», οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC για τους εργαζομένους και συνεργάτες των πωλήσεων της εταιρείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της INTERAMERICAN, με συντονιστή τον Αντώνη Γερονικολάου,  γενικό διευθυντή της κλινικής. Από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLΙNIC αναπτύχθηκαν θέματα οφθαλμολογικού και δερματολογικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πρόληψη.

 

Ο Στράτος Γκοτζαρίδης, χειρουργός οφθαλμίατρος, ειδικός στη χειρουργική υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς και επιστημονικός συνεργάτης της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, μίλησε για τη  θεραπεία της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

 

Ο διακεκριμένος χειρουργός αναφέρθηκε στα γνωρίσματα της πάθησης, κατά την οποία οι αρτηρίες στον αμφιβληστροειδή αποδυναμώνονται και διαρρέουν, δημιουργώντας μικρές αιμορραγίες. Τα αγγεία, που διαρρέουν, οδηγούν συχνά σε διόγκωση ή σε οίδημα αμφιβληστροειδούς με αποτέλεσμα την ξαφνική ελάττωση ή και απώλεια όρασης. Επίσης μπορεί να παρατηρηθούν μυωψίες («μυγάκια») ή φωταψίες («λάμψεις»).

 

Ο κ. Γκοτζαρίδης επεσήμανε ότι, ανάλογα με το στάδιο, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια αντιμετωπίζεται με ενδοβολβικές εγχύσεις anti-VEGF φαρμάκου, παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία με Argon Laser ή χειρουργικά με υαλοειδεκτομή. Όπως υπογράμμισε ο ομιλητής, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι ασθενείς που είναι σε θέση να διατηρήσουν τα κατάλληλα επίπεδα γλυκόζης αίματος αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα ματιών από εκείνους που δεν προβαίνουν σε τακτικό έλεγχο της κατάστασής τους. Η διατροφή και η άσκηση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη γενική υγεία των διαβητικών και οι επιπλοκές στην όραση μειώνονται κατά πολύ με τον τακτικό οφθαλμολογικό έλεγχο.

 

Ο Νικόλαος Αρ. Καραμαούνας, χειρουργός οφθαλμίατρος και διευθυντής του οφθαλμολογικού τμήματος ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, μιλώντας για τον καταρράκτη ανέφερε ότι η συχνότερη χειρουργική επέμβαση στην Ιατρική, με τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν είναι από όλους το ίδιο αντιληπτή. Επιχειρείται η απάντηση στα συχνότερα ερωτήματα για τη φύση και τη συμπτωματολογία της νόσου, για τον τρόπο αντιμετώπισης, τις εναλλακτικές λύσεις για το μετεγχειρητικό οπτικό αποτέλεσμα και την περιεγχειρητική συμπεριφορά και προφύλαξη του ασθενούς.

 

Τέλος, ο Γιώργος Λάριος, δερματολόγος αφροδισιολόγος, διευθυντής του δερματολογικού τμήματος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC απαντώντας το πολύ επίκαιρο ερώτημα «Ήλιος: Φίλος ή Εχθρός», εξήγησε ότι η ενέργεια από το φως του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή στον πλανήτη μας, καθώς περιέχει το ορατό φως που είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση και τις υπέρυθρες ακτίνες που παράγουν τη ζέστη, η οποία είναι αναγκαία για την επιβίωση μας. Ο ομιλητής τόνισε πως το ορατό φως, αποτελεί τμήμα του ηλιακού φάσματος το οποίο χρειάζονται τα μάτια μας για να δουν, ενώ ρυθμίζει και το βιολογικό ρολόι μας. Η ψυχική διάθεσή μας και το αίσθημα ευεξίας, ενδέχεται να επηρεαστούν από το ορατό φως, ενώ η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει ένα είδος μελαγχολίας του χειμώνα, που χαρακτηρίζεται ως «εποχική συναισθηματική διαταραχή». Πολύ μικρές ποσότητες της υπεριώδους ακτινοβολίας διεγείρουν, επίσης, τη σύνθεση βιταμίνης D στο δέρμα.

 

Όπως παρατήρησε ο κ. Λάριος, κατά τα τελευταία 25 χρόνια οι δερματολόγοι προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους από τον ήλιο και την ηλιοθεραπεία, με σκοπό να αποτρέψουν την πολύωρη έκθεση του σώματος στον ήλιο. Σήμερα, τεκμηριωμένα πλέον, γνωρίζουμε ότι η επανειλημμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση) με ξηρότητα, καφέ και ερυθρές κηλίδες, χαλάρωση και ρυτίδες ιδιαίτερα σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει και σε ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος, ο οποίος αποτελεί πλέον έναν από τους συχνότερους καρκίνους παγκοσμίως.

 

Η εν λόγω σειρά των ενημερωτικών εκδηλώσεων εγγράφεται στις πρακτικές της INTERAMERICAN με τις οποίες η εταιρεία ανταποκρίνεται στον Στόχο 3 των UN Sustainable Development Goals για «καλή υγεία και ευημερία». Η εταιρεία και η ιδιόκτητη κλινική της αξιοποιούν, έτσι, την εμπειρία και κατάρτιση των επιστημονικών συνεργατών για την ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής και της πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αλλαγές στα πακέτα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν Cosmote, Vodafone και Wind μετά τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Σάβ, 07/12/2019 - 08:55

Αλλαγές στα πακέτα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν Cosmote, Vodafone και Wind μετά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

H Cosmote ανακοίνωσε αύξηση των GB σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της.   

Σύμφωνα με την εταιρεία, «πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί η Cosmote από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ».

Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τα νέα πακέτα δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή My Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Cosmote και «Γερμανός». 

Προγράμματα κινητής Cosmote Mobile: Προσφορά με πολλαπλάσια GB

Επιπλέον, η Cosmote προχωρά σε προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile, τα οποία, σε συνδυασμό με τα νέα, ενισχυμένα πακέτα δεδομένων Giga Max, παρέχουν πολλαπλάσια GB σε πολύ προνομιακές τιμές. Η προσφορά στα προγράμματα ομιλίας Cosmote Mobile είναι διαθέσιμη, για νέες συνδέσεις, στο online shop

Από την πλευρά της, η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση νέων πακέτων δεδομένων, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, ως εξής:

  • 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,
  • 10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,
  • 10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,
  • 10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.

Όπως τονίζεται, τα νέα μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.

«Με τα νέα πακέτα της Vodafone, όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte. Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη «η Vodafone Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των πελατών της. Πρώτοι διπλασιάσαμε τα Data στους πελάτες που συνδυάζουν κινητή και σταθερή. Με τα καινοτόμα Vodafone Pass δώσαμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις κινητές εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς να καταναλώνουν τα data των προγραμμάτων τους».

«Μέσα από το My Vodafone App και το CU App προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας, συμβολαίου ή καρτοκινητής δωρεάν data, ενώ μόνο από μέσα από το Shake It μοιράσαμε φέτος δωρεάν πάνω από 3,3 χιλιάδες ΤΒ σε όλους μας τους πελάτες. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα και προσφέρουμε ακόμη περισσότερα data που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και εξελισσόμενες συνήθειες των πελατών μας. Παράλληλα, εξετάζουμε και τις υπόλοιπες εμπορικές προσφορές των data στα υφιστάμενα προγράμματα συμβολαίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με νέες ανακοινώσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπρουμίδης.

Ταυτόχρονα η Wind σημειώνει πως «οι συνδρομητές της μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ».

Σημειώνεται πως η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.

Η μείωση της τιμής θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Δεκεμβρίου 2019.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ