Διαγωνισμός για την αγορά τροφίμων αξίας 200.000 ευρώ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/04/2017 - 16:27

Μακάρι η δουλειά να κερδηθεί από Χιώτες γιατί ο διαγωνισμός, λόγω προϋπολογισμού, είναι αναγκαστικά διεθνής, αλλά μετά απ’ αυτόν θα λυθούν τα χέρια του Δήμου Χίου στο θέμα του εφοδιασμού τροφίμων στις 432  οικογένειες, που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων.

“Μέχρι σήμερα”, μας είπε ο Γ. Παπαδόπουλος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, “κάναμε διανομή από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε όποιο προϊόν και σε όποια ποσότητα μας έστελναν από το Υπουργείο. Το σύστημα αυτό δεν ήταν ικανοποιητικό και απεδείχθη δυσκίνητο.

Έτσι τώρα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός στις 21 Απριλίου, προμήθειας τροφίμων, ειδών καθαρισμού και λοιπών ειδών, ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου πιστεύουμε θα διατίθενται στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Προς τούτο διευκολύνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πλέον εφοδιασμένο με τρεις καταψύκτες, που σημαίνει ότι θα αγοράζονται και θα διανέμονται αντίστοιχα και νωπά προϊόντα”.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου, ενώ σύμφωνα με τον Γ. Παπαδόπουλου αν η διανομή ξεκινήσει τον Ιούλιο, θα γίνεται κάθε μήνα για διάστημα 12 μηνών, μέχρι δηλαδή και τον Ιούνιο του 2018. Εκτιμάται ότι κατ’ άτομο το κόστος των προϊόντων που θα λαμβάνει θα φτάνει στα 50 με 70 ευρώ.

 

Γ. Παπαδόπουλος - Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Χίου - Διαγωνισμός για την αγορά τροφίμων αξίας 200.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα