Χίος, Δευτέρα 19 Αυγούστου

Διαύλο τουριστικής επικοινωνίας με Λευκωσία αναζητά ο Δήμος Χίου

Προσεχώς και "1ο Σχολείο Τουρισμού" στη Χίο
Τρί, 06/03/2018 - 15:48

Τη συμμετοχή του Δήμου στην τουριστική έκθεση "taxidi 2018" στην Λευκωσία, το διάστημα 20 με 22 Απριλίου, καλείται να αποφασίσει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, με τον εντεταλμένο για τον τουρισμό δημοτικό σύμβουλο, Δημήτρη Καράλη, να αναφέρει στην "Α" ότι επιχειρείται το άνοιγμα στη συγκεκριμένη αγορά, μιας και πρόκειται για μια χώρα που είναι κοντά μας, έχουμε την ίδια γλώσσα, κοινές αναφορές και το κυριότερο είναι σε μικρή απόσταση, που σημαίνει ότι είναι δυνατή η απευθείας πτήση αεροπλάνων Χίο - Κύπρο, χωρίς να μας επηρεάζει ιδιαίτερα το πρόβλημα του αεροδρομίου

"Έχουμε κάνει κάποιες επαφές από το περασμένο Φθινόπωρο για το συγκεκριμένο θέμα, συνεχίζουμε όμως γιατί τίποτα δε γίνεται με την πρώτη φορά", τόνισε ο κ. Καράλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στην αυριανή συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα του 1ου Σχολείου Τουρισμού, που σχεδιάζεται από τον ΣΕΤΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, για το οποίο αναλυτική αναφορά θα γίνει στην κλαδική ημερίδα του Επιμελητηρίου στις 15 Μαρτίου.

"Είναι μια προσπάθεια", ανέφερε,  "να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα η επιτυχημένη διοργάνωση του τουριστικού σχολείου Καλαμάτας, με σκοπό την βελτίωση των γνώσεων των ίδιων των επιχειρηματιών, των φοιτητών  και όποιου άλλου ενδιαφέρεται",.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/08/2019 - 17:30

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς έχει προγραμματιστεί η καταβολή των συντάξεων αλλά και σειράς επιδομάτων, όπως αυτά της κοινωνικής αλληλεγγύης και παιδιού. Έτσι, αμέσως μετά τις διακοπές, και λίγο πριν από την υποχρέωση καταβολής των δόσεων για φόρους, εκατομμύρια δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Κάποια από αυτά μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος καθώς και η πρώτη δόση του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ. Τον Σεπτέμβριο, άλλωστε, είναι αυξημένες και οι υποχρεώσεις των γονέων, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αρχή στις πληρωμές θα γίνει με το επίδομα τέκνων, ακολουθούν οι κύριες συντάξεις, θα καταβληθούν το ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα, ενώ τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου αναμένονται οι καταβολές των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά, ο προγραμματισμός για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, βάσει και των τελευταίων αλλαγών στις ημερομηνίες πληρωμής, προβλέπει ότι την Τρίτη 27 Αυγούστου θα καταβάλει συντάξεις ο πρώην ΟΑΕΕ. Για την ίδια ημέρα, έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων στους αγρότες από τον πρώην ΟΓΑ. Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ επίσης θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 του μήνα, όπως και τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ. Επίσης την Πέμπτη 29 Αυγούστου θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλες οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν από το ενιαίο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019. Η πληρωμή του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου.

Όσο για το επίδομα παιδιού, η τέταρτη δόση θα δοθεί με βάση τις αιτήσεις Α21, μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Από την «Καθημερινή»