Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Δίαυλος για νέες αγορές η τουριστική έκθεση Σμύρνης

Οι εκτιμήσεις του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού
Παρ, 13/12/2019 - 14:26

Συστηματική και στοχευμένη χαρακτηρίζει την τουριστική παρουσίαση της Χίου στην έκθεση της Σμύρνης ο νεοσύστατος φορέας τουρισμού στο νησί μας, εκτιμώντας ότι εκτός από το άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, δόθηκε η δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών πρακτόρων και από άλλες χώρες, καλλιεργώντας προσδοκίες για το άνοιγμα της προβολής της Χίου και σε άλλα πεδία.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

«Μια νέα βεντάλια σημαντικών επαφών με πρακτορεία τουρισμού από όλο τον κόσμο άνοιξε η συμμετοχή του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού στη διεθνή έκθεση Travel Turkey της Σμύρνης.

Η διαφορά από τις κατ’ έτος συμμετοχές εκπροσώπων της Χίου έγκειται στο γεγονός ότι η πολυπληθής αντιπροσωπεία του Ιδιωτικού Φορέα δεν περιορίστηκε στην παρουσίαση της Χίου σε δυνητικούς Τούρκους επισκέπτες αλλά αξιοποίησε τη συμμετοχή στην έκθεση δεκάδων πρακτορείων τουρισμού δραστηριοποιούμενων στην Τουρκική αγορά και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι εκπρόσωποι του Φορέα πραγματοποίησαν πάνω από 70 b2b συναντήσεις, ορισμένες από τις οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις συνέχειας των επαφών. Τουριστικά πρακτορεία από τη Γερμανία, την Κροατία, το Λίβανο, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Μεγάλη Βρετανία κ.α. και φυσικά από την Τουρκία γνώρισαν μέσα από σύντομες παρουσιάσεις τις δυνατότητες της Χίου ως τουριστικού προορισμού, παρέλαβαν το πρώτο υλικό επεξεργασίας για την ένταξη του νησιού μας σε νέα τους προγράμματα και αναμένουν τα επόμενα βήματα από τον Ιδιωτικό Φορέα ώστε να ανοίξει δίαυλος τουριστικής επαφής με τα νησιά μας.

Ορισμένες από τις επαφές δημιούργησαν τόνο αισιοδοξίας στα μέλη του Φορέα, όπως εκείνη με το Γερμανικό Γραφείο Ottima Reisen, στελέχη του οποίου χαρακτήρισαν τη Χίο «ιδανικό προορισμό», καθώς συνδυάζει τρία νησιά σε ένα. Οι εκπρόσωποι του Φορέα συγκράτησαν επίσης τη ζήτηση που υπάρχει για τον προσκυνηματικό τουρισμό, στοιχεία για την ενίσχυση του οποίου διαθέτει η Χίος σε αφθονία.

Η συνεργασία του Φορέα με τους φορείς Αυτοδιοίκησης και η ευελιξία με την οποία μπορεί διοργανωτικά ο Chios CTO να κινείται δημιουργεί αμοιβαία οφέλη. Μέριμνα του Φορέα είναι τώρα να συνεχίσει τις επαφές που ξεκίνησαν με την αποστολή σε κάθε ενδιαφερόμενο του πληροφοριακού υλικού που αιτήθηκε. Παράλληλα η ώθηση σε νέους Χιώτες και Χιώτισσες να αναλάβουν πρωτοβουλίες incoming για τα νησιά μας, καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό κενό στην τουριστική αλυσίδα της Χίου.

Ως πρώτο βήμα η διοίκηση του Φορέα θα αποστείλει στα μέλη του το σύνολο των επαφών για διερεύνηση αξιοποίηση τους, ενώ συνεχίζει τη δημιουργία βάσης δεδομένων με προγενέστερο και νέο πληροφοριακό και προωθητικό υλικό για το νομό ως τουριστικό προορισμό.»

Σχετικά Άρθρα

Υπογράφτηκε σήμερα το Μνημόνιο Συνεργασίας του νέου Φορέα με τον 1ο και 2ο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύσσωμοι Επαγγελματίες και Αιρετοί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
Σάβ, 18/01/2020 - 19:13

 Καλορίζικος ο νεοσύστατος Φορέας Τουρισμού Χίου, ξεκινά με ελπιδοφόρα δυναμική ομάδα νέων επαγγελματιών, για την αναζωογόνηση του Τουριστικού προϊόντος και για την αύξησης της Τουριστικής σαιζόν του νησιού μας, που μεταφράζεται σε ευημερία!!!

Εγκαινιάστηκε, ο ήδη ενεργός και ολοκαίνουργιος Φορέας Τουρισμού Χίου-Chios Tourism Organization-με την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για οργανωμένες και ομαδικές δράσεις, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το Δήμο Χίου, το Δήμο Οινουσσών, το Δήμο Ψαρών και με το Επιμελητήριο Χίου που ήταν μπροστάρης για τη δημιουργία του.

 Οι υπογραφές των Μνημονίων Συνεργασίας  έγιναν στο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί, το πρωϊτου Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 με την συλλογική και ηχηρή παρουσία επαγγελματιών του Τουρισμού και αιρετών, δείγμα πολύ ελπιδοφόρο για τις φιλοδοξίες του νέου Φορέα που στοχεύει στην αναβάθμιση του Τουρισμού στη Χίο, μέσα από συντονισμένες και εύστοχες ομαδικές δράσεις!

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου Αυγουστής Νεαμονίτης είπε χαρακτηριστικά...'' σήμερα περνάμε από τη Χίο του Εγώ στη Χίο του Εμείς '' για μια τουριστική ανάπτυξη με μέθοδο και ομόνοια, με μελέτη, γνώση και χρήση όλων των  ''όπλων'' του διαδυκτίου και της πληροφορίας της σύγχρονης αγοράς... και σε συντονισμένη συνεργασία με την Πολιτεία και τους Αιρετούς.

Υπογράφοντας το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Φορέα Τουρισμού Χίου, δήλωσαν τη στήριξή τους στο έργο του και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύχτας που έλαβε τηλεφώνημα εκείνη τη στιγμή από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο έργο του νέου Φορέα, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Χίου θα είναι αρρωγός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας που τόνισε ότι τέτοιες συλλογικές και συντονισμένες δράσεις φέρνουν καλούς καρπούς, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ που μίλησε με πολύ χαρά για τις επερχόμενες κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Χίο και τις Οινούσσες, κατόπιν εκ μέρους του Δημάρχου της Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών ο Μάνος Μυσιρλής δήλωσε επίσης στήριξη και συνεργασία στο νέο Φορέα...και τέλος ο εμπνευστής και πρώτος κινητήριος μοχλός για τη δημιουργία του Φορέα Τουρισμού Χίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, δήλωσε απερίφραστα την αμέριστη στήριξη του Επιμελητηρίου, εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή των Μνημονίων Συνεργασίας του Φορέα των Επαγγελματιών του Τουρισμού, με τον 1ο και 2ο Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...και τόνισε ότι το συλλογικό αυτό εγχείρημα προοιωνίζει πολλά καλά αναπτυξιακά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον!

 Μετά τις υπογραφές και τους χαιρετισμούς ακολούθησε δεξίωση με το απαραίτητο κέρασμα των παρευρισκομένων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Μουσείο Μαστιχας Χίου (χώρος εμβληματικός και με πολλαπλά μηνύματα για την υπογραφή των νέων συνεργασιών) προβλήθηκε ένα περιεκτικό και εύγλωτο βίντεο για τις ομαδικές και μελετημένες δράσεις που ήδη δρομολογεί ο νεοσύστατος Φορέας Τουρισμού Χίου, αξιοποιώντας μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την μετάδοση της πληροφορίας.

 Η Νένα Παλαιοπάνου που συντόνισε την εκδήλωση τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή γιατί πραγματοποιείται ένα νέο, συντονισμένο, συλλογικό και με καταμερισμό εργασίας...ελπιδοφόρο ξεκίνημα στα Τουριστικά πράγματα της Χίου

Οι νέοι και δραστήριοι καταξιωμένοι Επαγγελματίες του Τουρισμού που στελεχώνουν την ελπιδοφόρα και ζωντανή ομάδα του Φορέα Τουρισμού Χίου είναι οι ακόλουθοι:

Πρόεδρος Αυγουστής Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος Γιώργος Πάσσας, Γενικός Γραμματέας Γιάννης Συράκης, Υπεύθυνη Οικονομικών και Πρόεδρος Ξενοδόχων Χίου Μα'ι'στράλη Αντιγόνη, Υπεύθυνος Τύπου Κώστας Μούνδρος, Μέλη: Γιάννης Νέος και Ευτυχία Τσουρή...και Αναπληρωματικά Μέλη: Μαρκέλλα Τομάζου Έφορος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Γιώργος Μπενοβίας, Νένα Παλαιοπάνου Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και Γιώργος Ατσάλης.

Καλορίζικοι και με δημιουργικές ωφέλιμες δράσεις!