Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Δίαυλος για νέες αγορές η τουριστική έκθεση Σμύρνης

Οι εκτιμήσεις του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού
Παρ, 13/12/2019 - 14:26

Συστηματική και στοχευμένη χαρακτηρίζει την τουριστική παρουσίαση της Χίου στην έκθεση της Σμύρνης ο νεοσύστατος φορέας τουρισμού στο νησί μας, εκτιμώντας ότι εκτός από το άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, δόθηκε η δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών πρακτόρων και από άλλες χώρες, καλλιεργώντας προσδοκίες για το άνοιγμα της προβολής της Χίου και σε άλλα πεδία.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

«Μια νέα βεντάλια σημαντικών επαφών με πρακτορεία τουρισμού από όλο τον κόσμο άνοιξε η συμμετοχή του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού στη διεθνή έκθεση Travel Turkey της Σμύρνης.

Η διαφορά από τις κατ’ έτος συμμετοχές εκπροσώπων της Χίου έγκειται στο γεγονός ότι η πολυπληθής αντιπροσωπεία του Ιδιωτικού Φορέα δεν περιορίστηκε στην παρουσίαση της Χίου σε δυνητικούς Τούρκους επισκέπτες αλλά αξιοποίησε τη συμμετοχή στην έκθεση δεκάδων πρακτορείων τουρισμού δραστηριοποιούμενων στην Τουρκική αγορά και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι εκπρόσωποι του Φορέα πραγματοποίησαν πάνω από 70 b2b συναντήσεις, ορισμένες από τις οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις συνέχειας των επαφών. Τουριστικά πρακτορεία από τη Γερμανία, την Κροατία, το Λίβανο, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Μεγάλη Βρετανία κ.α. και φυσικά από την Τουρκία γνώρισαν μέσα από σύντομες παρουσιάσεις τις δυνατότητες της Χίου ως τουριστικού προορισμού, παρέλαβαν το πρώτο υλικό επεξεργασίας για την ένταξη του νησιού μας σε νέα τους προγράμματα και αναμένουν τα επόμενα βήματα από τον Ιδιωτικό Φορέα ώστε να ανοίξει δίαυλος τουριστικής επαφής με τα νησιά μας.

Ορισμένες από τις επαφές δημιούργησαν τόνο αισιοδοξίας στα μέλη του Φορέα, όπως εκείνη με το Γερμανικό Γραφείο Ottima Reisen, στελέχη του οποίου χαρακτήρισαν τη Χίο «ιδανικό προορισμό», καθώς συνδυάζει τρία νησιά σε ένα. Οι εκπρόσωποι του Φορέα συγκράτησαν επίσης τη ζήτηση που υπάρχει για τον προσκυνηματικό τουρισμό, στοιχεία για την ενίσχυση του οποίου διαθέτει η Χίος σε αφθονία.

Η συνεργασία του Φορέα με τους φορείς Αυτοδιοίκησης και η ευελιξία με την οποία μπορεί διοργανωτικά ο Chios CTO να κινείται δημιουργεί αμοιβαία οφέλη. Μέριμνα του Φορέα είναι τώρα να συνεχίσει τις επαφές που ξεκίνησαν με την αποστολή σε κάθε ενδιαφερόμενο του πληροφοριακού υλικού που αιτήθηκε. Παράλληλα η ώθηση σε νέους Χιώτες και Χιώτισσες να αναλάβουν πρωτοβουλίες incoming για τα νησιά μας, καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό κενό στην τουριστική αλυσίδα της Χίου.

Ως πρώτο βήμα η διοίκηση του Φορέα θα αποστείλει στα μέλη του το σύνολο των επαφών για διερεύνηση αξιοποίηση τους, ενώ συνεχίζει τη δημιουργία βάσης δεδομένων με προγενέστερο και νέο πληροφοριακό και προωθητικό υλικό για το νομό ως τουριστικό προορισμό.»

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 12:28

Τίτλοι τέλους για το ιστορικό κατάστημα  πρώην "Εμπορικής" Τράπεζας - σήμερα της Alpha Bank-  στην προκυμαία της Χίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τέλος Ιουλίου το κατάστημα κλείνει και η τράπεζα διατηρεί στο νησί τα δύο άλλα καταστήματα που έχει στην πόλη, αυτό στην οδό Παχνού και εκείνο στην Φάρκαινα.

Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν στα άλλα καταστήματα της τράπεζας, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να μετατεθούν και εκτός Χίου.