Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Δίαυλος για νέες αγορές η τουριστική έκθεση Σμύρνης

Οι εκτιμήσεις του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού
Παρ, 13/12/2019 - 14:26

Συστηματική και στοχευμένη χαρακτηρίζει την τουριστική παρουσίαση της Χίου στην έκθεση της Σμύρνης ο νεοσύστατος φορέας τουρισμού στο νησί μας, εκτιμώντας ότι εκτός από το άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, δόθηκε η δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών πρακτόρων και από άλλες χώρες, καλλιεργώντας προσδοκίες για το άνοιγμα της προβολής της Χίου και σε άλλα πεδία.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

«Μια νέα βεντάλια σημαντικών επαφών με πρακτορεία τουρισμού από όλο τον κόσμο άνοιξε η συμμετοχή του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού στη διεθνή έκθεση Travel Turkey της Σμύρνης.

Η διαφορά από τις κατ’ έτος συμμετοχές εκπροσώπων της Χίου έγκειται στο γεγονός ότι η πολυπληθής αντιπροσωπεία του Ιδιωτικού Φορέα δεν περιορίστηκε στην παρουσίαση της Χίου σε δυνητικούς Τούρκους επισκέπτες αλλά αξιοποίησε τη συμμετοχή στην έκθεση δεκάδων πρακτορείων τουρισμού δραστηριοποιούμενων στην Τουρκική αγορά και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι εκπρόσωποι του Φορέα πραγματοποίησαν πάνω από 70 b2b συναντήσεις, ορισμένες από τις οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις συνέχειας των επαφών. Τουριστικά πρακτορεία από τη Γερμανία, την Κροατία, το Λίβανο, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Μεγάλη Βρετανία κ.α. και φυσικά από την Τουρκία γνώρισαν μέσα από σύντομες παρουσιάσεις τις δυνατότητες της Χίου ως τουριστικού προορισμού, παρέλαβαν το πρώτο υλικό επεξεργασίας για την ένταξη του νησιού μας σε νέα τους προγράμματα και αναμένουν τα επόμενα βήματα από τον Ιδιωτικό Φορέα ώστε να ανοίξει δίαυλος τουριστικής επαφής με τα νησιά μας.

Ορισμένες από τις επαφές δημιούργησαν τόνο αισιοδοξίας στα μέλη του Φορέα, όπως εκείνη με το Γερμανικό Γραφείο Ottima Reisen, στελέχη του οποίου χαρακτήρισαν τη Χίο «ιδανικό προορισμό», καθώς συνδυάζει τρία νησιά σε ένα. Οι εκπρόσωποι του Φορέα συγκράτησαν επίσης τη ζήτηση που υπάρχει για τον προσκυνηματικό τουρισμό, στοιχεία για την ενίσχυση του οποίου διαθέτει η Χίος σε αφθονία.

Η συνεργασία του Φορέα με τους φορείς Αυτοδιοίκησης και η ευελιξία με την οποία μπορεί διοργανωτικά ο Chios CTO να κινείται δημιουργεί αμοιβαία οφέλη. Μέριμνα του Φορέα είναι τώρα να συνεχίσει τις επαφές που ξεκίνησαν με την αποστολή σε κάθε ενδιαφερόμενο του πληροφοριακού υλικού που αιτήθηκε. Παράλληλα η ώθηση σε νέους Χιώτες και Χιώτισσες να αναλάβουν πρωτοβουλίες incoming για τα νησιά μας, καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό κενό στην τουριστική αλυσίδα της Χίου.

Ως πρώτο βήμα η διοίκηση του Φορέα θα αποστείλει στα μέλη του το σύνολο των επαφών για διερεύνηση αξιοποίηση τους, ενώ συνεχίζει τη δημιουργία βάσης δεδομένων με προγενέστερο και νέο πληροφοριακό και προωθητικό υλικό για το νομό ως τουριστικό προορισμό.»

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 14:52

Στην επιστολή μας προς τους αρμόδιους για το θέμα δομής καραντίνας είχαμε αναφέρει ότι μεταξύ άλλων: “Σε περίπτωση που οι φήμες αποτελούν γεγονός, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας αφού μια τέτοια ανεύθυνη απόφαση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζωή”.

Δυστυχώς οι φήμες επαληθεύονται.

Στις 7 Απριλίου γίνεται συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Χίου την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο κ. Μηταράκης. Πιθανός λόγος ίσως, να μετασκευαστεί η απόφαση που είχε βγάλει την προηγούμενη ημέρα το Eπιμελητήριο και είχε ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της οποιαδήποτε δομής καραντίνας.

Μετά από την λήξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος κ. Λεγάτος ανέφερε ότι “ο χώρος της καραντίνας θα γίνει κατόπιν γραφεία ασύλου” όπως του μετέφερε ο Υπουργός.

Προφανώς μιλάμε για μία δομή μόνιμου χαρακτήρα και όχι προσωρινού όπως στην αρχή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το γεγονός αυτό και τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας αντιμετωπίζεται με τρόπο ανεπίτρεπτο μη λαμβάνοντας υπόψη του το δημόσιο συμφέρον.

Είναι απαράδεκτο ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορωνοϊού να λαμβάνει αποφάσεις εν κρυπτώ, δίχως να σκέφτεται την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την οικονομική κρίση η οποία θα ενσκήψει πάνω από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ειδικά του τουριστικού τομέα και της εστίασης οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο δημιουργώντας μία δομή / υπηρεσία ασύλου κοντά στην πιο τουριστική περιοχή του νησιού.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση του τοπικού συμβουλίου Θυμιανών και της ευρύτερης περιοχής.

Θα ασκήσουμε όλα τα έννομα μέσα και κάθε προοπτική υποβάθμισης του τόπου μας, θα μας βρει με αποφασιστικό τρόπο ενάντια.