


Με στόχο να μείνει στους επισκέπτες της Χίου η εμπειρία της φιλοξενίας δοκιμάζοντας γεύσεις του νησιού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης του γαστρονομικού τουρισμού, που συνυπογράφουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού.
Παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα θα ενταχθούν στα μενού των εστιατορίων στοχεύοντας να ταξιδέψουν γευστικά τους επισκέπτες κάνοντας τους… πρεσβευτές της χιώτικης κουζίνας και φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Γιώργο Πάσσα: «Στόχος της σημερινής παρουσίασης είναι η δημιουργία χιώτικου συνταγολογίου με τοπικές συνταγές μαγειρεμένες από χιώτες μάγειρες με τοπικά προϊόντα, που θα σερβίρεται στα εστιατόρια του νησιού».
Ο Δημοσθένης Μπρούσαλης, Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας, έκανε λόγο για ένα «εργαλείο» προσέλκυσης επισκεπτών που έχουν πλέον στα χέρια τους οι χιώτες επιχειρηματίες εστίασης με στόχο να το χρησιμοποιήσουν για να οδηγήσουν κάθε επισκέπτη να ανακαλύψει τις μοναδικές χιώτικες γεύσεις.
Από την πλευρά της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, Νίκος Νύκτας, αναφέρθηκε στην σημασία της μελέτης, χαρακτηρίζονταν την ως «μπούσουλα» με στόχο την ανάδειξη της Χίου ως γαστρονομικό προορισμό, καλώντας τους επαγγελματίες τουρισμού να την αγκαλιάσουν.