Δημιουργία Γαστρονομικής Κοινότητας στη Χίο

Παρ, 16/05/2025 - 10:42

Η ΕΤΑΧ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη δημιουργία μιας Γαστρονομικής Κοινότητας στη Χίο, με στόχο την ενίσχυση των δράσεων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας για την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου, τη σύνδεσή του με τον τουρισμό και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε:

  • Επιχειρηματίες  & Θεσμικούς Φορείς Εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ-bars, catering)
  • Επιχειρηματίες & Θεσμικούς Φορείς φιλοξενίας (ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, φορείς εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.α.)
  • Παραγωγούς τοπικών προϊόντων (αγρότες, παραγωγούς, τυροκόμους, μελισσοκόμους, οινοποιούς,  κ.ά.)
  • ΟΤΑ

Η συνάντηση, όπως γνωστοποιεί η ΕΤΑΧ θα γίνει την Τρίτη 20 Μάϊου 2025, στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου που θα προωθεί:

  • τη χρήση και προβολή τοπικών προϊόντων στην εστίαση,
  • τη συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις και παραγωγούς,
  • την ταυτότητα της Χίου ως γαστρονομικού προορισμού

 

Η δράση υλοποιείται από την ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με τον κ. Πίττα Γιώργο στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας, ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» Υπομέτρο 19.3. ΠΑΑ ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σχετικά Άρθρα