Εγκρίθηκαν όλες οι επενδύσεις του Αγροτικού Leader για τη Χίο.

Ιάκωβος Αμύγδαλος: Με τη συνδρομή του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη, εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 1.076.290,00 €
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 25/09/2020 - 19:28

Εγκρίθηκαν όλες οι επενδύσεις του Αγροτικού Leader για τη Χίο.

Το γνωστοποιεί με χαρά ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος με το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Σήμερα δημοσιεύουμε πρώτοι σε όλο το Βόρειο Αιγαίο τον πίνακα των τελικών αποτελεσμάτων του Αγροτικού Leader για τη Χίο.

Όλες οι επενδύσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά τελικά χρηματοδοτούνται. Οι προσπάθειες του προέδρου της ΕΤΑΧ Ιάκωβου Αμύγδαλου προς κάθε κατεύθυνση, από την πρώτη στιγμή που φάνηκε η ανάγκη επιπλέον χρημάτων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραπάνω χρηματοδότηση, είχαν αποτέλεσμα. Έπειτα από αίτημα της εταιρείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και με τη συνδρομή του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη, εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 1.076.290,00 € με την οποία εντάσσονται και οι υπόλοιπες θετικά αξιολογημένες προτάσεις για τις οποίες αρχικά δεν υπήρχε μέχρι σήμερα χρηματοδότηση για το νησί μας.

Ιδιαίτερη μνεία χρήζουν τα στελέχη της ΕΤΑΧ που, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει την εικόνα της επιχείρησης, και έχοντας βάλει σκοπό να τρέξει το πρόγραμμα όσο ταχύτερα γίνεται, κατάφεραν εντός λίγων μηνών να ολοκληρώσουν με αρτιότητα τη διαδικασία των αξιολογήσεων. 

Θα μπορούσαμε να έχουμε τελικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά δυστυχώς, η αργοπορία λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία παρακάμθηκε μόνο έπειτα από παρεμβάσεις του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, φέρνει αυτά τα αποτελέσματα σχεδόν ένα χρόνο μετά την λήξη προθεσμίας υποβολής των προτάσεων.

Οι εντάξεις έρχονται σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για όλους, και ευελπιστούμε ότι τα σχεδόν 6.000.000,00 € επενδύσεων για το νομό Χίου, θα δώσουν ανάσα στην τοπική οικονομία, που τόσο πολύ την χρειάζεται.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΤΑΧ είναι έτοιμη να κάνει τις πρώτες πληρωμές στους επενδυτές που έχουν ολοκληρώσει μέρος του επενδυτικού τους σχεδίου και είναι έτοιμοι να υποβάλλουν αιτήματα πληρωμής" 

Συνημμένα αρχεία:

6_ekatommyria_eyro_stin_agora_apo_to_leader_alieias

Σχετικά Άρθρα