Αποτελέσματα 2ης Προκήρυξης Υποβολής Προτάσεων Ιδιωτικού Χαρακτήρα του CLLD/Leader

Παρ, 01/09/2023 - 18:00

Πρακτικά μιλάμε για μια “μινι” προκήρυξη η οποία στόχο είχε να εκμεταλλευτεί αδιάθετα ποσά από τις πρώτες προσκλήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ΕΤΑΧ ήταν μια από τις λίγες αναπτυξιακές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα που κατάφεραν να δημοσιεύσουν και 2η πρόσκληση.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των Χιωτών επενδυτών επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά, καθώς η λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων στήριξης για σχέδια Ιδιωτικού Χαρακτήρα στα πλαίσια της 2ης Προκήρυξης CLLD/LEADER Χίου στις 30 Αυγούστου 2023, έφερε στα γραφεία της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου 33 επενδύσεις αιτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 2.802.018,16 € και συνολικού προϋπολογισμού 3.736.424,34€, υπερκαλύπτοντας την προσφερόμενη Δημόσια Δαπάνη (600.000,00 €) κατά 467%.

Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου θα προσπαθήσει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εξασφαλιστεί υπερδέσμευση χρημάτων για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν περισσότερες προτάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και στις δύο προηγούμενες προσκλήσεις με αποτέλεσμα να εγκριθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

Τελειώνοντας τη σκληρή δουλεία από την πλευρά των επενδυτών, έρχεται η σειρά της ΕΤΑΧ να κάνει τα απαραίτητα για να προχωρήσει τάχιστα η αξιολόγηση και ένταξη των επενδυτικών σχεδίων, με στόχο στο επόμενο δίμηνο να έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα, και να αρχίσουν να υλοποιούνται οι επενδύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου επιτελεί τον σκοπό της, να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για το νησί και την τοπική οικονομία, εμπνέοντας εμπιστοσύνη σε όσους επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί της για την υλοποίηση των προτάσεων επιχειρηματικότητάς τους.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Για την ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ - Ιάκωβος Αμύγδαλος

 

Σχετικά Άρθρα