Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Εκ των υστέρων... γνωμοδότηση για τη "μαρίνα" στο λιμάνι

Χωρίς διαβούλευση παραχωρήθηκε τμήμα του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ για μαρίνα και τώρα η ΕΣΑΛ ζητά γνωμοδότηση του Δημ. Λιμενικού Ταμείου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 05/06/2014 - 16:01

Τα πάντα γίνονται στο πόδι, απόδειξη και η περιβόητη παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ τμήματος του λιμανιού, προκειμένου να λειτουργήσει ως μαρίνα και να γίνει πιο δελεαστικός ο διαγωνισμός για τη μαρίνα – κατ’όνομα – στην περιοχή του Νοσοκομείου, αφού θα έπαιρνε και το «φιλέτο» του λιμανιού.

Μέχρι τώρα επισήμως δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποια είναι η τύχη του εγχειρήματος, ενώ ένα χρόνο μετά από την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΣΑΛ - η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας-  ζητά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να γνωμοδοτήσει για τη χωροθέτηση της μαρίνας στο λιμάνι!

Το θέμα έθεσε ως εκτός ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του λιμενικού ταμείου, το μέλος, Σταύρος Μιχαηλίδης, για να πληροφορηθεί από το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λ.Τ. ότι η απάντησή του στο αίτημα της ΕΣΑΛ ήταν ότι αν δεν έρθουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στη Χίο να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους στο τμήμα του λιμανιού που τους εκχωρήθηκε, δεν πρόκειται να πάρει καμία θέση ούτε το Λιμενικό Ταμείο, ούτε ο Δήμος.

«Τότε δεν μας ρώτησαν, δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, λειτούργησαν με αυταρχικό τρόπο, τώρα ζητούν τη γνώμη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α».

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 18:22

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους. 

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο το αργότερο. 

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων. 

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».  

Πηγή: skai.gr