Εκ των υστέρων... γνωμοδότηση για τη "μαρίνα" στο λιμάνι

Χωρίς διαβούλευση παραχωρήθηκε τμήμα του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ για μαρίνα και τώρα η ΕΣΑΛ ζητά γνωμοδότηση του Δημ. Λιμενικού Ταμείου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 05/06/2014 - 16:01

Τα πάντα γίνονται στο πόδι, απόδειξη και η περιβόητη παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ τμήματος του λιμανιού, προκειμένου να λειτουργήσει ως μαρίνα και να γίνει πιο δελεαστικός ο διαγωνισμός για τη μαρίνα – κατ’όνομα – στην περιοχή του Νοσοκομείου, αφού θα έπαιρνε και το «φιλέτο» του λιμανιού.

Μέχρι τώρα επισήμως δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποια είναι η τύχη του εγχειρήματος, ενώ ένα χρόνο μετά από την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΣΑΛ - η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας-  ζητά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να γνωμοδοτήσει για τη χωροθέτηση της μαρίνας στο λιμάνι!

Το θέμα έθεσε ως εκτός ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του λιμενικού ταμείου, το μέλος, Σταύρος Μιχαηλίδης, για να πληροφορηθεί από το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λ.Τ. ότι η απάντησή του στο αίτημα της ΕΣΑΛ ήταν ότι αν δεν έρθουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στη Χίο να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους στο τμήμα του λιμανιού που τους εκχωρήθηκε, δεν πρόκειται να πάρει καμία θέση ούτε το Λιμενικό Ταμείο, ούτε ο Δήμος.

«Τότε δεν μας ρώτησαν, δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, λειτούργησαν με αυταρχικό τρόπο, τώρα ζητούν τη γνώμη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α».

Στ. Μιχαηλίδης, Δημοτικός Σύμβουλος -"Το λιμάνι δεν είναι δικό μας"

Σχετικά Άρθρα