Eκδρομή του Φιλοτεχνικού στην Πάτμο

Τετ, 10/08/2022 - 06:19

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου με την ευκαιρία της πρόσκλησης της Χορωδίας Χίου στο Φεστιβάλ  χορωδιών της Πάτμου διοργανώνει  4-ήμερη  εκδρομή στην Πάτμο.

Η πρωτοβουλία αυτή του Φ.Ο.Χ έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας, μαζί με την προσκυνήματική επίσκεψη στο ιερό Νησί της Αποκάλυψης  να γνωρίσουμε την Αρχαία Ελληνική πόλη της Αλικαρνασού να επισκεφθούμε το νησί του Ιπποκράτη και να χειροκροτήσουμε τη Χορωδία Χίου για τη συμμετοχή της σε ένα πανελλήνιας εμβέλειας φεστιβάλ, υποστηρίζοντας έτσι τους φορείς πολιτισμού του Νησιού μας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής:

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣE ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ - ΚΩ - ΠΑΤΜΟ 2-5/09/22

02/09: Χίος - Τσεσμέ - Αλικαρνασσός (Bodrum) -Κως -Πάτμος

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου προς Τσεσμέ στις 08.15 με το Έ/Γ -Τ/Ρ ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ. Αφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την Αλικαρνασσό (Bodrum), όπου

θα φθάσουμε μετά από 4 ώρες περίπου. Η θέα της πόλης από τον εθνικό δρόμο είναι εντυπωσιακή. Τριγυρισμένη από νησάκια και δασωμένες ακτές, η πόλη προβάλλει στο μέσο του κόλπου με το επιβλητικό κάστρο των Ιπποτών. Στις 17.00 αναχώρηση προς Κω.

Αφιξη μετά από 35 λεπτά. Έλεύθερος χρόνος και στς 21.35 αναχώρηση με το BLUE STAR CHIOS προς Πάτμο. (Αφιξη στις 00.55).

03/09: Πάτμος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση στις 09.30 π.μ. για το προσκύνημά μας στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, όπου έζησε ο Αγιος Ιωάννης και όπου μετά από Θεία Έπικοινωνία έγραψε την Αποκάλυψη. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Αννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Έπόμενος σταθμός μας είναι η I. Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Χώρα της Πάτμου.

Η Μονή δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Το μοναστήρι ,αφιερωμένο στον Αγιο Ιωάννη το Θεολόγο, χτίστηκε το 1088 από τον Οσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. Κατόπιν, μέσα από τα ασβεστωμένα σπίτια καιαρχοντικά, σοκάκια και στοές, χτισμένα όλα από το 15ο αιώνα και ύστερα, φθάνουμε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Η μονή ιδρύθηκε το 1607 από τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Παρθένιο Παγκώστα, ο οποίος την αφιέρωσε στην Παναγία (Ζωοδόχο Πηγή) και τον Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Η εικόνα της Παναγιάς Έλεούσας στην εκκλησία της μονής θεωρείται θαυματουργή και το πρώτο καταγεγραμμένο θαύμα της χρονολογείται το 1956. Έπιστροφή στη Σκάλα και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Κατόπιν, αναχώρηση για τη γυναικεία Μονή Έυαγγελισμού, που ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Το βράδυπροαιρετική παρακολούθηση της συναυλίας της Χορωδίας Χίου στα πλαίσια του Θρησκευτικού Φεστιβάλ Πάτμου.

Διανυκτέρευση.

04/09: Πάτμος - Κως

Έλεύθερος χρόνος στη Σκάλα της Πάτμου. Αναχώρηση από Πάτμο προς Κω στις 13:15 με καταμαράν της DODECANISSOS SEAWAYS. Αφιξη στην Κω στις 15.40. Έλεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΑΙΚΑΤΈΡΙΝΗ στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

05/09: Κως - Αλικαρνασσός (Bodrum) - Τσεσμέ - Χίος

Πρωινό στο ξενοδοχείο, checkout και στις 08.30 συγκέντρωση στο τελωνείο, έλεγχος ταυτοτήτων ή διαβατηρίων και επιβίβαση στο πλοίο «ΜΑΛΈΝΑ». Αφιξη στο λιμάνι του Bodrum από 35 λεπτά. Συνάντηση με τον ξεναγό μας και προαιρετική περιήγηση στην πόλη της Αλικαρνασσού. Έπίσκεψη στο κάστρο του Αγίου Πέτρου, ένα από τα πιο ισχυρά και καλοδιατηρημένα κάστρα στο Αιγαίο, στο οποίο στεγάζεται και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας, όπου εκτίθενται εξαιρετικά αρχαία και μεσαιωνικά. Έλεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ, όπου θα φθάσουμε στις 18.00 ( με ενδιάμεσες στάσεις). Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση προς Χίο στις 19.00

  Τιμή κατ’ άτομο: 240€

  Επιβάρυνση μονόκλινου: 60€

  Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  1. Έισιτήρια πλοίου Χίο - Τσεσμέ - Χίο

  2. Έισιτήρια πλοίου Bodrum - Κως & Κω ς- Bodrum

  3. Έισιτήρια πλοίου Κως - Πάτμος - Κως

  4. Ολοήμερη εκδρομή στην Πάτμο με ξεναγό

  5. 2 διανυκτερεύσεις στην Πάτμο στο ξενοδοχείο SKALA 3* στο κέντρο της πόλης με πρωινό και διανυκτέρευση στην Κω στο ξενοδοχείο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στο κέντρο της πόλης με πρωινό

  6. Μεταφορά με πούλμαν Τσεσμέ –Bodrum και Bodrum -Τσεσμέ

  7. Λιμενικοί φόροι

  Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Έισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.

  Δηλώσεις συμμετοχής (προκαταβολή 50€ κατ’ άτομο) έως 20/08.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στην εκδρομή απαιτείται διαβατήριο με τρίμηνη τουλάχιστον ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου.

    

   Σχετικά Άρθρα