Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

«Εκτόξευση» των οφειλών προς την Εφορία τον Σεπτέμβριο, οι μισοί χρωστάνε

Παρ, 30/11/2018 - 06:36

 

Κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία τον Σεπτέμβριο, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο άτομα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν χρέη προς την Εφορία τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Το 2010, στις αρχές της κρίσης, οι οφειλέτες ήταν περίπου 1 εκατομμύριο, διαφορά που καταδεικνύει την επίδραση της κρίσης και της ταυτόχρονης υψηλής φορολόγησης.

Από τις αρχές του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά περισσότερα από 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα συσσωρευμένα χρέη των πολιτών προς την Εφορία, περιλαμβανομένων των εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών, ξεπερνούν πλέον τα 103 δισεκ. ευρώ.

Ενδεικτικό της αδυναμίας πολλών πολιτών να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους είναι ότι το Δημόσιο έχει επιβάλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1,148 εκατομμύρια φορολογούμενους, Από τις αρχές του έτους το κράτος έχει εισπράξει 3,9 δισεκ. ευρώ από κατασχέσεις και δεσμεύσεις ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών.

Ακόμα 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να τους επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Οι περισσότερες εκκρεμότητες εντοπίζονται στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Το ποσοστό συμμόρφωσης έως τον Σεπτέμβριο ήταν 69,5%, αν και αυτό συνιστά σημαντική αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο, όταν οι συνεπείς πληρωτές μετά βίας υπερέβαιναν το 43%.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα στο κτήμα Μυλωνάδη
Κυρ, 26/01/2020 - 07:55

Η ειδοποίηση είναι άκρως χιουμοριστική.

Παρακολουθήστε την και συμμετέχετε.

Το “κίνημα” “Κόβεις- Δίνεις- Παίρνεις, θα “συνεδριάσει” την Κυριακή, 26/1/20 στο περιβόλι “Μυλωνάδικο” (οδός Γιάννη Μηταράκη 8-10) στον Κάμπο.
Οσοι συμμετάσχουν μπορούν να κόψουν μανταρίνια και πορτοκάλια. Να πάρουν τα μισά από αυτά και τα άλλα μισά να δοθούν σε ιδρύματα αλλά και σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση γίνεται και στη μνήμη του Λεωνίδα Γ. Μυλωνάδη, αρχιτέκτονα, που πρόσφατα απεδήμησε.
Ωρα και τόπος συγκέντρωσης: στο προσκυνητάρι Αγίου Εφραίμ στη γέφυρα του Κοκκαλά, επί του δρόμου Χίου- Θυμιανών, στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 26/1/20.

Όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την διαφορετική συνεδρίαση να φροντίσουν να έχουν σακούλες ή πλαστικά κασάκια και από εξοπλισμό τσιμπίδες ή… μεγάλα και σκληρά νύχια!