Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Ενίσχυση των συνεργασιών της INTERAMERICAN για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας

Τετ, 16/10/2019 - 20:38

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της στον τομέα της Υγείας, η INTERAMERICAN ενισχύει το Δίκτυο Υγείας των συνεργαζομένων διαγνωστικών κέντρων με την ένταξη της Ευρωκλινικής Αθηνών, ειδικά για τα προγράμματα του πρωτοποριακού Συστήματος Υγείας «Bewell». Παράλληλα, η εταιρεία προχωρεί σε βελτιωτική ρύθμιση για κάλυψη επισκέψεων σε ειδικότητες εκτός του υφισταμένου Δικτύου Υγείας, για όλα τα ασφαλιστικά προγράμματά της με πρωτοβάθμια κάλυψη Υγείας.

 

Ειδικότερα, στην Ευρωκλινική Αθηνών θα καλύπτονται από την INTERAMERICAN οι διαγνωστικές εξετάσεις για τα προγράμματα «Bewell - γιατροί και διαγνωστικές εξετάσεις», με εξαίρεση το πλάνο που καλύπτεται μόνο στις ιδιόκτητες υποδομές της εταιρείας (Αθηναϊκή Mediclinic, πολυιατρεία Medifirst). Επίσης, στην Ευρωκλινική Αθηνών θα καλύπτεται και το check up στα προγράμματα «Bewell - νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα, πλάνο 2 και 3», που γίνεται απευθείας, όπως και στα προγράμματα Medisystem. Όσον αφορά στη βελτιωτική ρύθμιση για τις επισκέψεις εκτός εταιρικού Δικτύου Υγείας, οι ασφαλισμένοι της εταιρείας σε νησί ή νομό όπου το Δίκτυο δεν διαθέτει γιατρούς συγκεκριμένων βασικών ειδικοτήτων, θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρό της επιλογής τους, χωρίς παραπεμπτικό από γιατρό του Δικτύου.

 

Με έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια Υγεία, η INTERAMERICAN υποστηρίζει σήμερα τα ασφαλιστικά προγράμματά της με ένα πανελλαδικά αναπτυγμένο Δίκτυο Υγείας, που αριθμεί: 1.413 επιλεγμένους γιατρούς, 719 χειρουργούς με ειδική σχέση συνεργασίας, 248 διαγνωστικά κέντρα και 32 νοσηλευτικά ιδρύματα. Στο Δίκτυο Υγείας περιλαμβάνονται και οι ιδιόκτητες υποδομές: η γενική κλινική και τα δύο πολυιατρεία στην Αττική, με άμεση προοπτική την ανάπτυξη της αλυσίδας των πολυιατρείων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα πολυιατρεία Medifirst της εταιρείας, κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, παρατηρείται σημαντική αύξηση κίνησης σε περιστατικά και επισκέπτες, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2018, κατά 25,6%. Όσον αφορά στον τύπο των περιστατικών, τα περισσότερα αφορούν σε επισκέψεις (53,2%). Ακολουθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις (45,3%), ενώ το 1,47% των περιστατικών αφορά σε check up.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η INTERAMERICAN παρέχει στους ασφαλισμένους της απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, απεριόριστες ιατρικές πράξεις που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις. 

 

 

 

Συγκριτικό πλεονέκτημα και καθετοποίηση με τις ιδιόκτητες υποδομές

 

Εδώ και 17 χρόνια, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες ιατρικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας της Υγείας. Τα πολυιατρεία Medifirst καλύπτουν κυρίως ανάγκες των νοτίων και βορείων προαστίων, αντιστοίχως στην Αργυρούπολη και το Μαρούσι, ενώ στο κέντρο της Αθήνας οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας παρέχονται μέσω της Αθηναϊκής Mediclinic. Οι εν λόγω δομές λειτουργούν σε 24ωρη βάση, επί 365 ημέρες τον χρόνο και εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών και χρονίων ασθενειών. Παράλληλα, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN και η Γραμμή Υγείας 1010 συμπληρώνει, ως πύλη υποδοχής, άμεσης υποστήριξης με συμβουλευτικές υπηρεσίες και διακομιδής με τα ασθενοφόρα και εναέρια μέσα που διαθέτει, τις ιδιόκτητες υποδομές.

 

«Με την καθετοποίηση που επιτυγχάνει, με αυτή την οργάνωση υπηρεσιών, η INTERAMERICAN διασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο της φροντίδας υγείας που παρέχει, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το κόστος, εξαλείφοντας τυχόν άσκοπες και μη ενδεδειγμένες ιατρικώς υπηρεσίες, προς όφελος των πελατών της» τονίζει ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της εταιρείας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 18:05
: Από την εκδήλωση: Σπύρος Μορισαίος (EY), Χριστίνα Βίδου, συντονίστρια της παρουσίασης, Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος INTERAMERICAN, Χρύσα Ελευθερίου, προϊσταμένη και Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας INTERAMERICAN,

Τη σημαντική συμβολή της INTERAMERICAN στην εθνική οικονομία και την κοινωνία αποτυπώνει πρόσφατη μελέτη της EY Ελλάδος. Με ενσωματωμένη την προοπτική της Βιώσιμης Ανάπτυξης στον στρατηγικό σχεδιασμό της και σε φάση σχετικής ωριμότητας, πλέον, η INTERAMERICAN προχώρησε φέτος στη διερεύνηση και καταγραφή της κοινωνικής και οικονομικής επίδρασής της (SocioEconomic Impact)  στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που βασίστηκε στα στοιχεία για το 2018, ο οργανισμός της INTERAMERICAN -οι τρεις εταιρείες: ασφαλίσεων Ζωής, κατά Ζημιών και Βοήθειας-υποστηρίζει, συνολικά, 4.655 θέσεις εργασίας στη χώρα. Επισημαίνεται ότι κάθε μια άμεση θέση εργασίας στον οργανισμό υποστηρίζει, επιπλέον, τρεις θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία, ενώ συνολικά οι πολίτες των οποίων το εισόδημα υποστηρίζεται έμμεσα από τις δραστηριότητες του οργανισμού ξεπερνούν τους 10.700.

Η INTERAMERICAN συνεισφέρει στο ΑΕΠ της Ελλάδος 352 εκατ. ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε 0,19% του ΑΕΠ. Η άμεση προστιθέμενη αξία συνεισφοράς ανέρχεται σε 221 εκατ. και η έμμεση σε 94 εκατ., ενώ η επαγόμενη αξία φθάνει στα 37 εκατ. ευρώ. Για κάθε ένα ευρώ άμεσης συνεισφοράς δημιουργείται επιπλέον 0,59 του ευρώ προστιθέμενη αξία για την οικονομία του τόπου μας. Ειδικότερα σε φόρους, η συνολική συνεισφορά ανέρχεται σε 114 εκατ. ευρώ, ποσόν που αποτελεί το 0,15% των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Κατά την εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN, ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος, αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου του οργανισμού και στον τρόπο με τον οποίο αυτό δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Υπογράμμισε ότι η άμεση και η έμμεση συμβολή στην εθνική οικονομία και κοινωνία αξιολογείται ως το πιο ουσιαστικό θέμα στον δρόμο της INTERAMERICAN προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και παρατήρησε πως η ανταπόκριση του οργανισμού στις προκλήσεις της ψηφιακής - τεχνολογικής κοσμογονίας, της αναθεώρησης των προτύπων οργάνωσης της διοίκησης καθώς και του τρόπου εργασίας, διευρύνουν τον ορίζοντα της INTERAMERICAN σε βάθος χρόνου.

Εκ μέρους της ΕΥ Ελλάδος ο Βασίλης Καμινάρης, Partner, ανέλυσε τη μεθοδολογία της μελέτης, επισημαίνοντας τη σημασία της κατανόησης, της μέτρησης και της αποτίμησης της συνολικής αξίας που δημιουργούν οι επιχειρήσεις με τη δραστηριότητά τους. Όπως τόνισε, αυτή η αξία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στις εκτιμήσεις και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ενδιαφερομένων μερών όπως είναι οι επενδυτές, οι πελάτες, οι εργαζόμενοι, κ.ά., οι οποίες αποφάσεις καθορίζουν το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων.

Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της INTERAMERICAN, παρουσίασε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της μελέτης, συνδέοντάς τα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Global Sustainable Development Goals) του Ο.Η.Ε.. Εστίασε στη συνεισφορά του οργανισμού  για την επίτευξη του 8ου Στόχου, που αναφέρεται στην «Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη» και αναφέρθηκε σε άλλες σημαντικές προτεραιότητες ως προς τους Στόχους σε συνάφεια με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι η υγεία των πολιτών και η διαχείριση των καταστροφικών κινδύνων σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο κ. Καντώρος δήλωσε: «Η μελέτη του Socio-Economic Impact έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημαντική συνεισφορά της INTERAMERICAN στη χώρα και την αξία που δημιουργεί για τα ενδιαφερόμενα μέρη. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και στη βελτίωση του μοντέλου λειτουργίας στοχεύοντας στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του οργανισμού μας και στην μεγιστοποίηση των θετικών επιδράσεων για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, υπηρετώντας τη σταθερή αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα».

Με τη μελέτη, επισφραγίζεται η πρωτοπορία της INTERAMERICAN στον τομέα της οργανωμένης υπευθυνότητας στην ασφαλιστική αγορά, εδώ και 15 χρόνια. Ο οργανισμός έχει δημοσιοποιήσει οκτώ απολογιστικές Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά τη δεκαετία 2008-2018, καθώς και ενοποιημένες Εκθέσεις από το 2017, κατά τον νόμο 4403/2016, που περιλαμβάνουν  στοιχεία μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.