Χίος, Πέμπτη 6 Αυγούστου

Ευκαιρία για καλοκαιρινές εξορμήσεις σε Ψαρά και Οινούσσες

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 18/06/2020 - 15:45
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από τα καλά της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ότι μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τόπο μας.

Αυτό μας προτρέπουν και οι Δήμαρχοι των Ψαρών και των Οινουσσών θεωρώντας ότι η ασφάλεια που έχουν τα νησιά τους σε συνδυασμό με τις ομορφιές τους – άγνωστες δυστυχώς ακόμη σε πολλούς Χιώτες- αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να μπορέσουμε φέτος να εντάξουμε τους συγκεκριμένους προορισμούς στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εξορμήσεών μας.

«Μια φορά τουλάχιστον πρέπει να περάσει από τα Ψαρά ο κάθε Χιώτης», είπε ο Κώστας Βρατσάνος θυμίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο από τα Λημνιά το πλοίο που αναχωρεί φτάνει στο νησί σε 1,5 ώρα.

Από τις Οινούσσες ο Γιώργος Δανιήλ γνωστοποίησε ότι μέσα στον Ιούλιο θα τρέξει προωθητική ενέργεια ώστε με 10 ευρώ όσοι ταξιδέψουν για το νησί κάθε Κυριακή, σύλλογοι, σωματεία ή και μεμονωμένοι επιβάτες να έχουν εξασφαλίσει και το εισιτήριο επιστροφής.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 17:16

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής (ιδρυτής ο Οινούσσιος εφοπλιστής Μάρκος Λύρας) από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

 

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).