Φορέας Τουρισμού και Ένωση Ξενοδόχων ζητούν προσέγγιση πλοίων στα Μεστά

Παρ, 25/10/2019 - 14:04

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση κάνει ο Φορέας Τουρισμού Χίου συνεπικουρούμενος από την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, για να υπεραμυνθούν και δύο φορείς, την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μεστών με τον Πειραιά, στον αντίποδα πρόσφατων αντιδράσεων των Μεταφορικών Εταιρειών.

Μάλιστα στην επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, τον  Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Π. Μπουγδάνο, τον Αντιπεριφερειάρχη "χρεωμένο" με το αντικείμενο του Τουρισμού, Ν, Νύκτα και το Δήμαρχο Χίου, Στ. Κάρμαντζη, σημειώνουν ότι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να εκτελούνται στα Μεστά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Αναλυτικά τονίζουν τα ακόλουθα και δηλώνουν ανοιχτοί στο διάλογο με  κάθε κλάδο της οικονομίας και της κοινωνίας, με ζητούμενο το  ευνοϊκό  μέλλον του νησιού:

"Τα διοικητικά συμβούλια του Φορέα Τουρισμού Χίου & Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, με αφορμή την τοποθέτηση  και τον προβληματισμό των μεταφορικών εταιριών του νησιού μας, για την χρήση του Λιμένος Μεστών, οφείλουν προς ενημέρωση των αρχών αλλά και της κοινής γνώμης να καταθέσουν την θέση τους  για τους λιμένες  “πύλες εισόδου” του νησιού μας.

 

Πάγιο αίτημα, όπως έχει εκφραστεί στο παρελθόν από την ΕΞΧ, αλλά πλέον και από τον νεοσύστατο Φορέα Τουρισμού,  είναι  ότι  η  Χίος  οφείλει  να συνδέεται,  με το  συντομότερο,  κατά  το  δυνατόν δρομολόγιο, με κεντρικούς  λιμένες  της  Αττικής  τουλάχιστον  δύο φορές  την εβδομάδα.   Ιδιαίτερη έμφαση   δίνεται  μάλιστα  στις  Παρασκευές  και Κυριακές, ώστε  ο νομός μας  να  καταστεί   επιτέλους προσιτός προορισμός και για τα Σαββατοκύριακα.

 

Η από  20ετίας στρατηγική επιλογή του Λιμένος Μεστών ως δεύτερης πύλης εισόδου του νησιού, έχει βασιστεί  σε  εμπεριστατωμένες   τεχνικές  και  οικονομικές  μελέτες  που εγκρίθηκαν και  υλοποιήθηκαν από Ελληνικές και κοινοτικές αρχές με αποτέλεσμα το παρόν λειτουργικό Λιμάνι.

 

Εξ’  άλλου  η  υπάρχουσα   κατάσταση  του  λιμένος   Χίου αγγίζει  πολλές φορές  τα οριακά  επίπεδα χρήσης  του  –γεγονός  που  βιώνουμε καθημερινά  πολίτες,  επιχειρήσεις  και  επισκέπτες.  Θα  πρέπει λοιπόν  να  μας  προβληματίσει  ιδιαίτερα  η  συνέχιση  της  λειτουργίας  του,  με  άξονα  και  κύρια προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών του.

 

Οι επαγγελματίες τουρισμού της Χίου με δεδομένη την συγκριτικά περιορισμένη  επισκεψιμότητα στο νομό,  αναζητούν  συνεχώς  νέες   γεωγραφικές  και θεματικές  αγορές.   Εργάζονται  και  ενεργούν δημιουργικά, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, ειδικά όταν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με βάση τις διεθνείς πρακτικές είναι δεδομένα.

 

Είμαστε  σύμφωνοι  και  αισιόδοξοι  όσον  αφορά την παρούσα και  μελλοντική  λειτουργία  και  χρήση του λιμένα Μεστών, χρήση η οποία έχει θετικές προοπτικές για την οικονομία του τόπου μας.

 

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με  κάθε κλάδο της οικονομίας και της κοινωνίας, κατ’ εξοχήν με τον νευραλγικό  κλάδο των μεταφορέων, καθώς είναι δεδομένο ότι η αδιάρρηκτη  αλληλεπίδραση και οι απαιτούμενες  συνέργειες  στην  αλυσίδα  της  τοπικής  οικονομίας,  θα  μας οδηγήσουν σε   ένα  από όλους μας ζητούμενο, ευνοϊκό  μέλλον για το νησί.

 

Με εκτίμηση,

 

Δ.Σ  Φορέα Τουρισμού Χίου                                                                    Δ.Σ Ένωσης Ξενοδόχων Χίου

 

Αυγουστής Νεαμονίτης - Πρόεδρος                                                       Μαϊστράλη  Αντιγόνη - Πρόεδρος

 

Ιωάννης Συράκης – Γ. Γραμματέας                                                       Μισετζής Γιώργος -  Γ. Γραμματέας"

Σχετικά Άρθρα