Γ. Μισετζής για τουριστική κίνηση: Αισιόδοξος αλλά... μαγκωμένος

Τετ, 04/03/2020 - 14:32

 

Συγκρατημένος ως προς τη δυναμική που μπορεί να έχει ενδεχόμενο τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά μας, έτσι όπως το περιγράφει σε ρεπορτάζ traveldailynews.gr που αναφέρεται σε ενδείξεις ότι Έλληνες ταξιδιώτες θα προτιμήσουν το Βόρειο Αιγαίο ως προορισμό, δήλωσε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Γιώργος Μισετζής, Γ. Γραμματέας  της Ένωσης Ξενοδόχων.

Αφού διευκρίνισε ότι καταθέτει προσωπική άποψη, σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει υπό την μορφή κρατήσεων κάποια κινητικότητα, δηλώνοντας αισιόδοξος αλλά ταυτόχρονα και μαγκωμένος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο κος Μισετζής αναφέρθηκε επίσης και στους προερχόμενους από την Τουρκία τουρίστες, λέγοντας ότι φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί το συγκεκριμένο ρεύμα, πλην όμως η πορεία του θα εξαρτηθεί από την αναλογία λίρας - ευρώ, ενώ τέλος προέτρεψε τους συναδέλφους του ξενοδόχους να δείξουν ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι μπορεί τα λεφτά να καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ ένα χρόνο μετά, αλλά είναι σίγουρα έσοδα.

Να σημειωθεί ότι στο νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στα νησιά μας (Μυτιλήνη, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω) οι ωφελούμενοι καλύπτονται για 10ημερη παραμονή.

Οι διακοπές με το νέο πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Σχετικά Άρθρα