Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Γνωριμία με τα Σπήλαια

Πέμ, 30/04/2015 - 07:56

Την Τρίτη 5 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο, η "Προμηθευτική" διοργανώνει για τους επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί, συνάντηση παρουσίασης των σπηλαίων Ολύμπων και Αγ.Γάλακτος ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Στη Χίο έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να τηρήσουμε τα αυτονόητα για άλλες πολιτισμένες κοινωνίες
Τρί, 10/12/2019 - 15:47

 

Μόνο το 15% με 20% των ποσοτήτων των παραγόμενων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων καταλήγει στην ανακύκλωση, γεγονός που επισήμανε το μεσημέρι στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της ΑΝΑΚΕΜ, Ηλίας Δημητριάδης.

Ο κος Δημητριάδης όπως και η Άννα Μίχου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος Ανάπτυξης ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. είναι οι ομιλητές σε εσπερίδα που διοργανώνει σήμερα στις 6 μ.μ. στο Ομήρειο η εταιρεία σε συνεργασία με το ΤΕΕ, / Τμήμα Βορειανατολικού Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χίου.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μηχανικοί, οι επιχειρηματίες και ο ευρύτερος πληθυσμός, για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες, όσον αφορά στην διαχείριση των μπαζων που παράγονται στα ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Χίο από τον Ιούλιο του 2019 και μέχρι τώρα έχουν καταλήξει στην ΤΕΧΝΕΤ, με την οποία συνεργάζεται, 15.000 τόνοι μπάζα αντί των 60 με 70 χιλιάδων, όπως είπε ο κος Δημητριάδης.

Είναι σημαντικό – τόνισε- ο κάθε ιδιώτης που κάνει ένα έργο να λαμβάνει βεβαίωση ανακύκλωσης των μπαζων.

Στην αναγκαιότητα συνδρομής του κόσμου στην προσπάθεια ανακύκλωσης  των παραγόμενων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων , όχι μόνο λόγω υποχρέωσης από το θεσμικό πλαίσιο αλλά και για το περιβάλλον που οφείλουμε να προστατέψουμε, αναφέρθηκε η κα Μίχου, επισημαίνοντας ότι τελικά το κόστος – τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το οικονομικό- είναι πολλαπλάσιο με την αυθαίρετη απόρριψη μπαζων σε ρέματα κ.λ.π. λόγω και της πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.