Χείρα βοηθείας στην εστίαση με κατακόρυφη μείωση λιμενικών τελών

Την Παρασκευή αποφάσεις στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής
Τρί, 02/03/2021 - 15:17

Είχε προαναγγελθεί από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκο Ζωάνο, όταν ψηφίστηκαν τα τέλη χρήσης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένος, ότι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στους επαγγελματίες εστίασης το συμβούλιο θα επανερχόταν για τον επαναπροσδιορισμό τους.

Αυτό πρόκειται να γίνει την Παρασκευή στις 10.30 π.μ. που θα συνεδριάσει το Λιμενικό Ταμείο με τον κο Ζωάνο να απαντά σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι προτίθενται να μειώσουν για το διάστημα που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, τα τέλη από το ύψος των 2,3 με 3 ευρώ που κυμαίνονται ανά τ.μ. στο 1 περίπου ευρώ.

"Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε μηδενικά τέλη", τόνισε και θύμισε ότι για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά δεν επιβαρύνονται μ'αυτά, ούτως ή άλλως.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ κατ' έτος υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα εισπραττόμενα τέλη χρήσης για το Λ.Τ. ήταν της τάξεως των 150.000 με 180.000 ευρώ, φέτος το αρχικά προβλεπόμενο ποσό ήταν της τάξεως των 43.000 ευρώ με τον κο Ζωάνο να προσθέτει ότι με την προτεινόμενη μείωση τα προβλεπόμενα προς είσπραξη θα κυμαίνονται από 10 έως 15 χιλιάδες ευρώ.  

Σχετικά Άρθρα