Χωρίς αυξήσεις οι λογαριασμοί αλλά με "φέσι" 4.200.000 ευρώ η ΔΕΥΑΧ

Δευ, 30/11/2015 - 21:06

Στο ποσό των 4.200.000 ευρώ φθάνει το… φέσι που έχουν φορέσει στη ΔΕΥΑΝΧ τόσο το δημόσιο, όσο και ιδιώτες, με την εταιρεία να προσπαθεί είτε με δελεαστικούς διακανονισμούς είτε με ένδικα μέσα να εισπράξει.

Το ποσό μπορεί να είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική συγκυρία (δάνειο κ.λπ.), αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ, Απόστολο Τζιώτη, ήταν πολύ μεγαλύτερο ένα χρόνο πριν.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζιώτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας και με αφορμή την τιμολογιακή πολιτική για το 2016, τα Σχολεία της Χίου οφείλουν 100.000 ευρώ (ενώ από 1/1/16 θα πληρώνουν απ' ευθείας το νερό), το Γηροκομείο έχει κάνει «φιλικό διακανονισμό», ενώ τοποθετήθηκε αντλία στο πηγάδι και χρησιμοποιεί πλέον δικό του νερό, οι δε οικονομικές διαφορές με τον Στρατό θα λυθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Το σκηνικό αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρέασε την απόφαση της ΔΕΥΑΝΧ για μηδενικές αυξήσεις το 2016, με τον Απόστολο Τζιώτη να τονίζει ότι «λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούμε να προβούμε σε μειώσεις αλλά θα κάνουμε διορθωτικές αλλαγές (μικρές μειώσεις) στην τιμολόγηση του αρδευτικού νερού, θέλοντας έτσι να στηρίξουμε τους αγρότες».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα