Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Χωρίς πληρότητα στα ξενοδοχεία το Πάσχα στη Χίο

Εκλογές 2019 περιφερειακές πάνω 766x105

Εκλογές 2019 δημοτικές πάνω 766x105

Πρόταση Καράλη στους επαγγελματίες να ρίξουν τις τιμές για το επόμενο δίμηνο, για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/04/2018 - 15:06

Δεν έγινε η ευχάριστη έκπληξη κι έτσι, όπως αναμένονταν, από τα δείγματα γραφής που είχαμε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, η τουριστική πασχαλινή κίνηση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

“Καλή αλλά χωρίς πληρότητα 100%, όπως συνέβαινε προηγούμενες χρονιές”, τη χαρακτήρισε ο εντεταλμένος για θέματα τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Καράλης, ο οποίος απέδωσε την μείωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία σε δύο βασικά γεγονότα: Το πρώτο και κύριο έχει να κάνει με το ότι το Ελληνικό Πάσχα συνέπεσε χρονικά με το Φεστιβάλ Αλατσάτων (5 με 8 Απρίλη), το οποίο παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα που φτάνει και στο 1 εκατομμύριο άτομα και το δεύτερο αφορά την ισοτιμία λίρας - ευρώ, που φτάνει πλέον στο 5 προς 1.

Σύμφωνα με τον κ. Καράλη, από την Μεγάλη Παρασκευή οι προερχόμενοι από την Τουρκία ξεπέρασαν κατά τι τους 1.300, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2018 τα στοιχεία δείχνουν μια μικρή αύξηση των Τούρκων τουριστών, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης στη Χίο αυτές τις ημέρες, υπήρχαν και επισκέπτες μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς όμως να υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία.

Ο δημοτικός σύμβουλος, εστιάζοντας στο ζήτημα της ισοτιμίας, πρότεινε στους Χιώτες επαγγελματίες του τουρισμού να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες της αγοράς, προσφέροντας καλύτερες τιμές πακέτων για το επόμενο δίμηνο.

Στο ερώτημα εάν επηρέασε στην μείωση της τουριστικής κίνησης η ακύρωση του ρουκετοπόλεμου πρόπερσι απάντησε ότι σ’ ένα βαθμό έχει επηρεάσει και αυτό το γεγονός, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως θα αξιοποιηθεί τουριστικά η αναβίωση του εθίμου τόνισε πως όταν σταθεροποιηθεί και μπει σε νέα βάση, κάτι που θα απαιτήσει χρόνο, θα γίνει κι αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 17:16

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής (ιδρυτής ο Οινούσσιος εφοπλιστής Μάρκος Λύρας) από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

 

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).

 

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική