Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Χωρίς πληρότητα στα ξενοδοχεία το Πάσχα στη Χίο

Πρόταση Καράλη στους επαγγελματίες να ρίξουν τις τιμές για το επόμενο δίμηνο, για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/04/2018 - 15:06

Δεν έγινε η ευχάριστη έκπληξη κι έτσι, όπως αναμένονταν, από τα δείγματα γραφής που είχαμε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, η τουριστική πασχαλινή κίνηση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

“Καλή αλλά χωρίς πληρότητα 100%, όπως συνέβαινε προηγούμενες χρονιές”, τη χαρακτήρισε ο εντεταλμένος για θέματα τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Καράλης, ο οποίος απέδωσε την μείωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία σε δύο βασικά γεγονότα: Το πρώτο και κύριο έχει να κάνει με το ότι το Ελληνικό Πάσχα συνέπεσε χρονικά με το Φεστιβάλ Αλατσάτων (5 με 8 Απρίλη), το οποίο παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα που φτάνει και στο 1 εκατομμύριο άτομα και το δεύτερο αφορά την ισοτιμία λίρας - ευρώ, που φτάνει πλέον στο 5 προς 1.

Σύμφωνα με τον κ. Καράλη, από την Μεγάλη Παρασκευή οι προερχόμενοι από την Τουρκία ξεπέρασαν κατά τι τους 1.300, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2018 τα στοιχεία δείχνουν μια μικρή αύξηση των Τούρκων τουριστών, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης στη Χίο αυτές τις ημέρες, υπήρχαν και επισκέπτες μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς όμως να υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία.

Ο δημοτικός σύμβουλος, εστιάζοντας στο ζήτημα της ισοτιμίας, πρότεινε στους Χιώτες επαγγελματίες του τουρισμού να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες της αγοράς, προσφέροντας καλύτερες τιμές πακέτων για το επόμενο δίμηνο.

Στο ερώτημα εάν επηρέασε στην μείωση της τουριστικής κίνησης η ακύρωση του ρουκετοπόλεμου πρόπερσι απάντησε ότι σ’ ένα βαθμό έχει επηρεάσει και αυτό το γεγονός, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως θα αξιοποιηθεί τουριστικά η αναβίωση του εθίμου τόνισε πως όταν σταθεροποιηθεί και μπει σε νέα βάση, κάτι που θα απαιτήσει χρόνο, θα γίνει κι αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο REVOIL 2020
Δευ, 20/01/2020 - 19:17

Με μεγάλη επιτυχία και την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της REVOIL το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιανουαρίου 2020.

 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Ευάγγελος Ρούσσος, η ομιλία του οποίου όρισε την έναρξη του συνεδρίου. Ο κος Ευάγγελος Ρούσσος δίνοντας έμφαση στον σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας για την REVOIL, που είναι οι άνθρωποί της, ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα απαιτητική χρονιά, έχοντας ως γνώμονα την ομαδικότητα και την εστίαση στο αποτέλεσμα.  

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, αλλά και συντελεστές του αθλητισμού, που μοιράστηκαν πολύτιμες προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στις απαιτητικές συνθήκες των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, τιμητική ήταν η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή Αντώνη Φώτση, του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Μαρκόπουλου κου Πάρη Ευαγγελίου και του τεχνικού διευθυντή του Ηλυσιακού & προπονητή του Παναθηναϊκού κου Θανάση Θωμόπουλου.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έλαβε χώρα και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ακολούθησε δεξίωση και διασκέδαση για όλους τους εργαζομένους.