Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Η αγορά στην… κατάψυξη

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 08/04/2020 - 18:39

Η… χειμερινή εικόνα της αγορά αρχίζει πλέον να… καταψύχει επικίνδυνα και όλους όσοι παραμένουν αναγκαστικά ανοιχτοί.

Αν δεν μεταφέραμε πράγματα στο σπίτι καήκαμε μας είπε ο κρεοπώλης Γιώργος Πουλάκης που προβλέπει ότι η τιμή των αμνοεριφίων για όσους αγοράσουν θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Μειωμένη η κίνηση και στα αρτοποιεία που δουλεύουν ως επί το πλείστον με διανομή κατ’ οίκον, ακόμη και στο καθημερινό καρβέλι ψωμί που μπαίνει στο τραπέζι. Ο Τάσος Συρρής επισημαίνει ότι η πτώση κίνησης αγγίζει ακόμη και το 60%!

Άλλη μία κατηγορία επαγγελματιών που πλήττεται είναι των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ, που όπως δηλώνει ο Χρήστος Πάδης ένεκα του ότι δεν κυκλοφορεί κανείς χωρίς λόγο αλλά και λόγω του περιορισμού να μπορούν να μεταφέρουν μόνο ένα άτομο κάθε φορά, έχουν σχεδόν μηδενική κίνηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλοί ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αποστολής, έμπορος ειδών χαρτικών και απορρυπαντικώ,ν που του επιτρέπεται να έχει ανοικτή την επιχείρησή του δηλώνει ότι η πτώση κίνησης αγγίζει το 80% ενώ ούτε οι πρόσφυγες –-μετανάστες, που πριν λίγο διάστημα ήταν οι μόνοι που κυκλοφορούσαν στην αγορά, βγαίνουν συχνά έξω πλέον να ψωνίσουν. Τα δε εποχιακά είδη, όπως τα πασχαλινά για παράδειγμα, μάλλον όλοι οι έμποροι θα τα κρατήσουν για του χρόνου…

 

Σχετικά Άρθρα

Μέχρι την Τετάρτη αιτήσεις στο Δήμο
Δευ, 01/06/2020 - 15:20

Ο Δήμος Χίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ.311/2020 (ΑΔΑ:6ΩΟ0ΩΗΝ-ΤΩ4) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 Εργάτες Καθαριότητας, πέντε(5) ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και δυο (2) ΔΕ29 Οδηγούς , για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ/νσης Καθαριότητας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Κατόπιν τούτου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας

20

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

5

ΔΕ 29 Οδηγών με άδεια οδήγησης Γ(C) κατηγορίας και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου

2

Για την πρόσληψη ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ 2 του Ν 2527/1997.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , στο γραφείο του Πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Χίος). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 3/6/2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 22713-50821 και 22713-50884 (Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Θ. Χαβιάρα και Μ. Φραγκάκη).