Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Η επέκταση πολυκαταστημάτων στη συνέλευση των εμπόρων

Τρί, 12/04/2016 - 16:24

Οι εξελίξεις τρέχουν και οι έμποροι επιχειρούν να συνταχθούν προκειμένου να προλάβουν τις επερχόμενες αλλαγές στην αγορά από την επέκταση πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Η πρόθεση της ΑΒ (Βασιλόπουλος) να μετατρέψει σε κατάστημα χονδρεμπορίου την αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα θα τεθεί ως θέμα προς συζήτηση στην αυριανή γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου, με τον πρόεδρό του, Μικέ Κριμιζή, να εκφράζει την άποψη ότι μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει σημαντικά τους ασχολούμενους με το χονδρεμπόριο τοπικά, με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στην “Α” κάλεσε τον Μητροπολίτη να φρενάρει τη διαδικασία, δεδομένου ότι η αποθήκη ενοικιάζεται από τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα.

Εκτός από τα παραπάνω στη συνέλευση θα συζητηθούν επίσης η έναρξη λειτουργίας τρίτου απογεύματος, με τον ίδιο να θεωρεί ότι πρέπει να προταθεί το σύνηθες ωράριο (δηλαδή τρίτο απόγευμα από την 1η του Ιούλη έως και τις 15 του Σεπτέμβρη) και η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων να περιοριστεί σε 4 Κυριακές το χρόνο (δύο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μία στις χειμερινές εκπτώσεις του Γενάρη και άλλη μία την Κυριακή του Λαζάρου).

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 09:09
Φωτό: Marine Traffic

Θερμές ευχαριστίες και χαιρετισμούς απέστειλε η UNCTAD (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη) σε όλους τους ναυτικούς, από τον λογαριασμό της στο Facebook και στο Twitter, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία, και ιδιαίτερα οι ναυτικοί, εργάζονται με αυτοθυσία, στις επτά θάλασσες του κόσμου, προκειμένου να μεταφερθούν εγκαίρως και με ασφάλεια τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης σε όλες τις χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα της Marine Traffic, εμφανίζονται τα πλοία που αυτή τη στιγμή μεταφέρουν αγαθά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα λιμάνια, αλλά και τον κίνδυνο μετάδοσης των ασθενειών εντός των πλοίων.

Σύμφωνα με την UNCTAD, το 90% όλων των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών προμηθειών, των τροφίμων και των καυσίμων, μεταφέρονται διά θαλάσσης, ενώ η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας και των Ελλήνων ναυτικών στο παγκόσμιο εμπόριο είναι εξαιρετικά σημαντική. Συγκεκριμένα, ο ελληνικών συμφερόντων στόλος μεταφέρει το 20% του παγκόσμιου, διά θαλάσσης μεταφερόμενου εμπορίου, παρότι η Ελλάδα αποτελεί μόλις το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα δεν διαθέτει εθνικά φορτία προς θαλάσσια μεταφορά, σε αντίθεση με την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλα παραδοσιακά ναυτιλιακά έθνη.

Όπως είναι επόμενο, τα πλοία δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά δίχως το έμψυχο δυναμικό τους: τους πολύτιμους ναυτικούς.

Προς όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες των θαλασσών μας, και ιδιαίτερα στους Έλληνες αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, η Ιsalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά εκφράζουν τις ευχαριστίες και τον σεβασμό τους.

www.isalos.net