Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Μέσω σωματείων το "παζάρι" για τα "ραβασάκια" πνευματικών δικαιωμάτων καλλιτεχνών

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 07/10/2019 - 15:04
Β. Παππάς

 

Σε συσπείρωση στο σωματείο τους κάλεσε τους επαγγελματίες του κλάδου  αναψυχής και εστίασης προκειμένου να αντιπαλέψουν τις οικονομικές απαιτήσεις  ή ακόμη χειρότερα τις εκκρεμείς δίκες εναντίον τους από την GEA για την καταβολή  ποσών υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων καλλιτεχνών,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, Βασίλης Παππάς, επικαλούμενος το προηγούμενο που υπάρχει σε άλλες περιοχές (ανέφερε τη γειτονική Μυτιλήνη), με διαπραγματεύσεις που έγιναν προκειμένου να μειωθούν σημαντικά τα επιβαλλόμενα ποσά.

Ο ίδιος κάλεσε τους επιχειρηματίες να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει η ΟΕΒΕ με  τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου για το συγκεκριμένο θέμα, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ο.Ε.Β.Ε., Καλοπλύτου 13.

Όπως είπε, κεντρικός ομιλητής θα είναι Γεώργιος Καββαθάς, πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και είναι βαθύς γνώστης του ζητήματος.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 30/03/2020 - 06:47
φωτο αρχείου

Μέχρι τις 11 Απριλίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα σε 66 κλάδους της οικονομίας, λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση .

Η προηγούμενη απόφαση ήταν για το χρονικό διάστημα από 14/3/2020 έως και 27/3/2020, ενώ η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αναφέρει ότι το μέτρο παρατείνεται και μέσα στον Απρίλιο.

Εκτός των γνωστών ήδη δραστηριοτήτων κλειστές θα παραμείνουν έως τις ‪11 Απριλίου όλες οι οργανωμένες παραλίες, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα αναβατήρια (τελεφερίκ), όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις γυμναστικής.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και των καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας αυτή επιτρέπεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας. Ενώ απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν απαγορεύεται, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων. Επίσης δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται.