Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Η INTERAMERICAN στη Μέση Εκπαίδευση, για τον Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Αλφαβητισμό μαθητών

Παρ, 17/05/2019 - 22:02

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίσσεται το πρόγραμμα της INTERAMERICAN για τον Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Αλφαβητισμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της εξειδικευμένης ΜΚΟ «The Tipping Point». Το πρόγραμμα, βασισμένο σε τηλε-συνεδρίες μεντόρων με μαθητές γυμνασίων και λυκείων που συμμετέχουν σε αυτό σε ώρα μαθήματος και με τους καθηγητές τους συντονιστές, υποστηρίζεται από στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας στον ρόλο του μέντορα. Ήδη, στο πρόγραμμα είναι εντεταγμένοι 15 μέντορες - στελέχη και συνεργάτες πωλήσεων της INTERAMERICAN. Έχουν πραγματοποιηθεί 13 ομαδικές συνεδρίες, τις οποίες παρακολούθησαν 372 μαθητές, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 5 συνεδρίες. Από την εταιρεία, συμμετείχαν στις συνεδρίες οι Λ. Τουρνατζής, Γ. Χατζάκης, Ν. Φίλιππας, Μ. Κούτης, Α. Αβδούλας και Μ. Φραγκουλόπουλος, οι οποίοι έχουν καλύψει τις θεματικές: «Επαγγέλματα του μέλλοντος», «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός», «Ασφαλιστικός Σύμβουλος: δεξιότητες και χαρακτηριστικά», «Μία τυπική μέρα ενός Ασφαλιστικού Συμβούλου», «Χρηματοοικονομικά και θέματα Ασφάλισης», «Πληθωρισμός και αγοραστική δύναμη του Χρήματος» και «Marketing και Διαφήμιση στον Ασφαλιστικό Κλάδο». Τα θέματα επιλέγονται με τη συνεργασία της χορηγού εταιρείας, της «The Tipping Point» και των εκπαιδευτικών των γυμνασίων/λυκείων που συμμετέχουν -εκφράζοντας και το θεματικό ενδιαφέρον των μαθητών- ενώ η διαδικασία διασφαλίζεται από την σχετική αδειοδότηση του υπουργείου Παιδείας.

 

Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN ο Νίκος Φίλιππας, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και συνεργάτης της εταιρείας, τόσο ως υπεύθυνος του INTERAMERICAN Research Center όσο και ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με το οποίο συνεργάζεται η INTERAMERICAN για τον ίδιο σκοπό, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης και μίλησε σε μαθητές 11-12 ετών για το χρήμα και την αποταμίευση. Κατά την εκδήλωση, που παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών και οργανώθηκε με τη διαμεσολάβηση της ασφαλιστικής συμβούλου της εταιρείας, Κατερίνας Στέφου-Χαϊτογλου, διανεμήθηκαν και τα εκπαιδευτικά, εικονογραφημένα βιβλία του καθηγητή για την οικονομία και το χρήμα, «Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας!» και «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας!». Τα βιβλία έχουν εκδοθεί με χορηγία της εταιρείας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

10η κλήρωση το πρωί στο ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ
Δευ, 23/09/2019 - 15:19

8 νέους τυχερούς ανέδειξε η σημερινή - 10η στη σειρά- κλήρωση που έγινε στο ζωντανά στο Ράδιο "Α", από στελέχη της εταιρίας Revoil.

24 χρόνια παρουσίας στη Χίο, 24 κληρώσεις θα κάνει η εταιρεία στο νησί.

Ακολουθούν οι αριθμοί των λαχνών, τα πρατήρια απ' όπου έγινε η προμήθειά τους, όπως  ανακοίνωσε ο Ιάκωβος Κουσκουσάκης και τα δώρα που λαμβάνουν:

Νο Λαχνού

Διεύθυνση πρατηρίου

Πρατήριο

Δώρο

34657

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 55 ΧΙΟΣ

ΑΝΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€

35641

ΒΕΡΙΤΗ 31

ΓΛΥΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€

32973

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 55 ΧΙΟΣ

ΑΝΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€

34670

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 55 ΧΙΟΣ

ΑΝΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€

35252

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€

32722

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δωροεπιταγή από τα S/M ΧΑΡΑ αξίας 150€

31998

ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ

ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δωροεπιταγή από τα S/M ΧΑΡΑ αξίας 150€

33152

ΒΟΥΡΟΥ 72 ΧΙΟΣ

ΨΥΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δωροεπιταγή από τα S/M ΧΑΡΑ αξίας 150€