Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Η ψηφιακή τεχνολογία «μοχλός» της στρατηγικής της INTERAMERICAN για βιώσιμη ανάπτυξη

Τρί, 04/12/2018 - 20:17

 

Στις μεγάλες εξελίξεις, που συνεπιφέρει η ταχύτατα αυξανόμενη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην καθημερινότητα των πολιτών και θα επηρεάσουν ιδιαίτερα το μέλλον και της ασφαλιστικής αγοράς, ανταποκρίνεται με σχέδιο και στρατηγικές κινήσεις η INTERAMERICAN. Ήδη, το artificial intelligence -η τεχνητή νοημοσύνη- που βρίσκει ποικίλες εφαρμογές στις ασφαλιστικές διαδικασίες και δραστηριότητες, κυρίως στην υγεία και στο αυτοκίνητο όπου η βιομηχανία «οδεύει» προς τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, απασχολεί στην πράξη την πρωτοπόρο εταιρεία, που παρακολουθεί συστηματικά τις σύγχρονες τάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι, παγκοσμίως, οι συμφωνίες insurtech μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας και ασφαλιστικών εταιρειών ανήλθαν, κατά το 2017, στα 2,3 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης προβληματισμού και γνώσεων για τις ανατρεπτικές αλλαγές, που προοιωνίζεται και για τον ασφαλιστικό κλάδο η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», η INTERAMERICAN οργάνωσε πρόσφατα μια συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της με ομάδα στελεχών της ΙΒΜ, με θέμα την «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ασφάλιση». Κατά τη συνάντηση εργασίας, τα στελέχη των δύο εταιρειών συζήτησαν για τα «digital trends in insurance», συγκεκριμένα για θέματα:

 • business automations και operational excellence με την χρήση robotics,
 • βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη με την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών, προηγμένων BI analytics και χρήση virtual assistance υπηρεσιών,
 • υλοποίησης της API-first στρατηγικής της INTERAMERICAN,          
 • χρήσης artificial intelligence and machine learning τεχνικών για την αναγνώριση και επεξεργασία εικόνας στους χώρους αποζημιώσεων αυτοκινήτου και υγείας. Σχετικά, τα στελέχη της IBM παρουσίασαν την artificial intelligence λύση που διαθέτουν, με την πλατφόρμα IBM Watson.

 

Αναφερόμενος στη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας για την INTERAMERICAN ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επισημαίνει: «Ορίζουμε τη στρατηγική μας για μια νέα, ευρύτερη εμπειρία του πελάτη με προστιθέμενη αξία πέρα από την παραδοσιακή ασφαλιστική κάλυψη, στη βάση του απόλυτου ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η χρήση εφαρμογών της προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας για καινοτομία σε προϊόντα - υπηρεσίες και για νέους τρόπους εργασίας είναι καθοριστική. Επενδύουμε ιδιαίτερα σε ένα νέο, ψηφιακό μοντέλο λειτουργιών και σε ανθρώπινους πόρους ψηφιακών δεξιοτήτων». Ο επικεφαλής της εταιρείας υπογραμμίζει ότι, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξή της, αυτός ο μετασχηματισμός έχει προχωρήσει σημαντικά και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

 

Ο Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής ψηφιακού μετασχηματισμού και πληροφορικής της INTERAMERICAN, παρατηρεί ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί καταλύτη εξέλιξης των ασφαλιστικών εταιρειών. «Η εταιρεία έχει, δώσει, ήδη, κατά την τελευταία δεκαετία μοναδικά δείγματα πρωτοποριακής αξιοποίησης της τεχνολογίας με πιο χαρακτηριστικό την εξαιρετικά επιτυχημένη ανάπτυξη online πωλήσεων με την Anytime, την πρώτη direct ασφάλιση και τη δημιουργία προϊόντων, όπως το Buy the Mile με την εφαρμογή για χιλιομετρική ασφάλιση αυτοκινήτου, καθώς και την επερχόμενη εφαρμογή για την ασφάλιση με βάση τη συμπεριφορά κατά την οδήγηση. Το μεγάλο στοίχημα της INTERAMERICAN είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους της να κάνουν τα πάντα μέσω του Διαδικτύου, οποιαδήποτε στιγμή» τονίζει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία ετοιμάζεται πειραματικά για φωνητικές ψηφιακές υπηρεσίες (chat bots) με χρήση robotics, για την ανάγκη της απευθείας επικοινωνίας με τους πελάτες. Στο επίπεδο των λειτουργιών, έχουν ολοκληρωθεί και είναι σε χρήση ή σε εξέλιξη πολλά έργα για ειδικές εφαρμογές, πλατφόρμες και συστήματα ψηφιακής διαχείρισης, αλλά και συνεχείς βελτιώσεις ή επεκτάσεις. Εκτός του αυτοκινήτου, για την INTERAMERICAN η μεγάλη πρόκληση της ψηφιακής τεχνολογίας αφορά στον τομέα της υγείας, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες (βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία, ρομποτική κ.ά.). Στην υγεία, η εταιρεία προτάσσει στρατηγικά το ενδιαφέρον της για βέλτιστες υπηρεσίες και έλεγχο του κόστους. Ακόμη, η INTERAMERICAN αναπτύσσει ένα μοναδικό ερευνητικό κέντρο, το «Analytics Centre of Excellence» για την ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού, με τη φιλοδοξία να εξυπηρετεί μελλοντικά όλες της θυγατρικές εταιρείες της μητρικής ACHMEA στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Οι υπόλοιποι, λόγω καιρού, ούτε που το σκέφτονται, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων Χίου, Ηλ. Σαββάκη
Δευ, 16/12/2019 - 13:16

Το επίδομα θέρμανσης είναι εκείνο που έχει μερικώς κινήσει την αγορά πετρελαίου θέρμανσης στο νησί μας, αλλά και κι αυτό τόσο όσο να μπορεί να καλυφθεί το όριο που θέτει η απόφαση για την επιδότηση.

"Οι περισσότεροι που λαμβάνουν 88 ευρώ επιδότηση παραγγέλνουν 200 λίτρα, οι υπόλοιποι που δε δικαιούνται επιδότησης δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία αφού ο καιρός μέχρι τώρα είναι καλός", ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμου Χίου, Ηλίας Σαββάκης.

Κατά τον ίδιο τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος είναι δικαιότερα και οι περισσότεροι που το δικαιούνται είναι κυρίως οικογένειες με ανήλικα τέκνα και συνταξιούχοι.

Το πετρέλαιο σήμερα διατίθενται από 1,07 έως 1,08 ευρώ/ λίτρο.

Αναφορικά με την επιδότηση οι δικαιούχοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και για να το λάβουν θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet. Σημειώνεται ότι στο επίδομα της περιόδου 2019-2020 συμπεριλαμβάνονται οι αγορές που έγιναν από 15 - 31 Δεκεμβρίου 2019.

Στην αίτηση αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
 • το ονοματεπώνυμό του,
 • ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
 • ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
 • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
 • η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
 • αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
 • τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
 • η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
 • τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

β) Παράλληλα οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:

 • τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
 • τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
 • τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,
 • τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
 • το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.
 •  
 • Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
 • α) Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το φορολογικό έτος 2018 είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1/1/2019 αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

  β) Έγγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι το φορολογικό έτος 2018 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1/1/2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Δηλαδή:

  Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.

 • Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.
 • Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1/1/2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο