Η. Σαββάκης: Θα κάνω αγώνα να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των παραβατών

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/02/2019 - 14:55

Δεν ήταν κεραυνός εν’ αιθρία η υπόθεση που “έσκασε” χθες αναφορικά με τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μετά από ελέγχους του Τελωνείου σε πρατηριούχους υγρών καυσίμων, τουλάχιστον για τον Πρόεδρο του Σωματείου τους, Ηλία Σαββάκη.

Χωρίς να γνωρίζει “πρόσωπα και πράγματα”, λόγω των προσωπικών δεδομένων καταρχήν συνιστά ψυχραιμία, λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και η παράμετρος του λάθους, ειδικά όταν πρόκειται για ελλείψεις παραστατικών, χωρίς αυτό - όπως σημειώνει - να αφαιρεί την ευθύνη του βενζινοπώλη, παρόλο που πλέον για να είναι 100% εντάξει με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία απαιτείται οι συνάδελφοί του να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις.

Από την άλλη, ξεκάθαρα λέει ότι αν υπάρχει -όπως επισημαίνεται και στο ρεπορτάζ του alithia.gr- βυτιοφόρο με τρίοδη βάνα, τότε ξεκάθαρα μιλάμε για κλοπή, ενέργεια καταδικαστέα και απαράδεκτη με τον ίδιο να επισημαίνει ότι σ’αυτές τις αποδεδειγμένες περιπτώσεις, πρέπει να δημοσιοποιούνται ονόματα.

«Θα κάνω αγώνα να το δημοσιοποιήσω. Όλο αυτό μας κάνει τεράστια ζημιά και καλλιεργεί κλίμα καχυποψίας.», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι το γεγονός ότι κρατούνται στο τελωνείο 6 βυτιοφόρα δεν σημαίνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες τους είναι “κλέφτες”. Σε κάποια ίσως η παραμονή να είναι ορισμένης διάρκειας, π.χ. λόγω παραβάσεων που αφορούν τα παραστατικά μεταφοράς καυσίμου.

«Οι καταναλωτές είναι εκείνοι που έχουν το “μαχαίρι και το πεπόνι” και μπορούν να ελέγξουν τόσο τις δεξαμενές τους πριν και μετά την λήψη του πετρελαίου θέρμανσης για να δουν αν υπάρχει απόκλιση από την ποσότητα του προϊόντος που πληρώνουν, ενώ ακόμα πιο εύκολα στο πρατήριο αγοράζοντας βενζίνη μπορούν να ελέγξουν την απόδειξη και παράλληλα να τσεκάρουν τα “χιλιόμετρα” από το ένα γέμισμα στο άλλο.» ανέφερε ο κ. Σαββάκης επισημαίνοντας ακόμη ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως θα πρέπει να είναι πιο “υποψιασμένοι” όταν βλέπουν πιο χαμηλές τιμές.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι οι βενζινοπώλες, παρόλο που το προϊόν που πουλούν υπόκειται σε βαριά φορολόγηση, δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν με το σύστημα εισρροών - εκρροών, ενώ υποστήριξε ότι στη Χίο, υπάρχουν καλές αρχές που δεν έχουν αυτοσκοπό να «γράψουν» για να βεβαιώσουν πρόστιμα και παράλληλα κατά διαστήματα ενημερώνουν τους επαγγελματίες για τις αλλαγές στα ισχύοντα.

ilias_savvakis_-_proedros_pratirioyhon_hioy_sostoi_oi_eleghoi_den_eimaste_oloi_kleftes

Σχετικά Άρθρα