Κ. Βεζέρης: Λουκέτα σε καταστήματα μέσα στο χειμώνα αν...

60% των καταστηματαρχών εστίασης περιμένουν ακόμη την επιδότηση για τα "πάγια"!
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/09/2021 - 13:37

Τους φόβους του ότι και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο χειμώνα, εξέφρασε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους στη Χίο, Κωνσταντίνος Βεζέρης, βλέποντας ότι ακόμη και εξαγγελθείσες χρηματοδοτήσεις - όπως αυτή για την κάλυψη των παγίων που θα δίνονταν για την επανεκκίνησή τους τέλος της άνοιξης, μετά το lockdown- καθυστερούν να αποδοθούν στους επαγγελματίες.

«Την έχει λάβει ένα 40% των δικαιούχων και οι υπόλοιποι περιμένουν ακόμη. Δουλέψαμε 40 με 50 ημέρες μέσα στο καλοκαίρι, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να κρατήσει για τους επόμενους 12 μήνες ανοιχτά τα μαγαζιά. Φοβάμαι ότι αν δεν γίνει κάτι από την κυβέρνηση για ενίσχυση του κλάδου και με δεδομένες τις υποχρεώσεις που τρέχουν και τους περιορισμούς, λόγω covid επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν», ανέφερε ο κος Βεζέρης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από Δευτέρα και αφορούν την μη είσοδο των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους, σημείωσε ότι ήδη στην περίπτωση της εστίασης αυτό εφαρμόζεται.

Το νέο δεδομένο πλέον έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα διενέργειας rapid test με δικά τους έξοδα, από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενούς τους, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους στη λύση του εμβολιασμού και κάποιους άλλους να τους οδηγήσει σε έξοδο από το συγκεκριμένο επάγγελμα, αφού πολλοί εξ' αυτών -κυρίως νέοι- δουλεύουν περιστασιακά.

Σχετικά Άρθρα