"Καπέλο" και στους λογαριασμούς ΔΕΥΑΧ λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής;

Στα υπό συζήτηση και η επιβολή αύξησης 24 ευρώ ετησίως στα τέλη ύδρευσης και αποχεύτεσης ανά λογαριασμό!
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/12/2021 - 13:10

Ακόμη και την επιβολή «κεφαλικού» φόρου εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ για να ανταπεξέλθει στην αύξηση των εξόδων που έχει η δημοτική επιχείρηση, οι οποίες κυρίως προκύπτουν από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος .

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Βασίλης Μυριαγκός επεσήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί ανά λογαριασμό αύξηση ενός ευρώ ανά μήνα στο τέλος αποχέτευσης και ανάλογη αύξηση στο τέλος ύδρευσης, που σημαίνει, πρόσθετη επιβάρυνση στον καταναλωτή 24 ευρώ ετησίως!

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ συνεδρίασε, παρουσιάστηκαν τα οικονομικά δεδομένα, απόφαση όμως -όπως είπε- δεν ελήφθη και το ζήτημα παραπέμφθηκε στην οικονομική υπηρεσία της επιχείρησης, η οποία θα επανέλθει στο Σώμα εντός των επόμενων ημερών για να καταθέσει πρόταση για την τιμολογιακή πολιτική του 2022.

Σύμφωνα με τον κο Μυριαγκό μόνο από τη ρήτρα αναπροσαρμογής η ΔΕΥΑΧ θα κληθεί να πληρώσει 600.000 ευρώ.

Ήδη στους λογαριασμούς ρεύματος του Σεπτεμβρίου η επιβάρυνση ήταν 42.000 ευρώ και του Οκτωβρίου 47.000 ευρώ.

Εκτός της ρήτρα, η ΔΕΥΑΧ, είπε, θα κληθεί να πληρώσει πιο ακριβά τις πρώτες ύλες (συν 100.000 ευρώ) ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση με πολλές πιθανότητες να δικαιώσει εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης για καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβληθούν άλλα 250.000 ευρώ, γι’αυτό το λόγο.

«Θα έχουμε μια αύξηση των εξόδων της τάξεως των 950.000 ευρώ. Όσοι δεν θέλουν να μετακυλήσει στον καταναλωτή το επιπλέον κόστος πρέπει να αντιπροτείνουν λύσεις», σημείωσε ο κύριος Μυριαγκός.

Παράλληλα τόνισε ότι επειδή η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για όλες τις ΔΕΥΑ καταβάλλεται από κοινού προσπάθεια να μπουν στο βιομηχανικό τιμολόγιο, πλην όμως δεν μπορούν να γνωρίζουν την τύχη της διεκδίκησής τους οπότε -κατά την άποψή του- στο μεταξύ πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για αύξηση των τιμολογίων.

ypo_syzitisi_ayxisi_24_eyro_ana_etos_sta_teli_ydreysis_kai_apoheteysis

Σχετικά Άρθρα